Geschiedenis

De 10 duurste horloges ter wereld in 2017

Begin maar met sparen, want als je een van de 10 meest dure horloges ter wereld wilt kopen, heb je minstens 5 miljoen euro nodig. Waarom zijn deze horloges zo duur? In de eerste plaats zitten er dure onderdelen in, zoals zeldzame diamanten, meteoren of zelfs dinosaurusbot (ja, echt). We hebben een lijst met de 10 duurste horloges in de wereld samengesteld. Lees verder als je wilt weten waarom deze horloges zo bijzonder zijn en wat het verhaal erachter is.

10. De Hublot - Hublot - 5 miljoen euro
Dit horloge dat bekend staat als 'De Hublot', was een tijdlang het duurste horloge in de wereld, en dat had een goede reden De Hublot is bedekt met diamanten - 1200 om precies te zijn, met een totaal van 140 karaten. Het kostte Hublot veertien maanden om dit diamanten horloge te maken. Na het ontwerp van het horloge, begon de wereldwijde zoektocht naar 1200 diamanten die perfect pasten in het design.


Foto:forbes.com

9. Caliber 89 - Patek Philippe - 6 miljoen euro
Dit horloge werd in 1989 ontworpen ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van het bedrijf. Het kostte vijf jaar onderzoek en daarna nog eens vier jaar om het zakhorloge te produceren. Het was destijds het meest gecompliceerde horloge, met 1.728 onderdelen en 33 complicaties, inclusief een thermometer en een sterrenkaart. Er werden slechts vier van deze horloges gemaakt: in witgoud, geel goud, rosé goud en platina.


Foto: gizmodo.com


8. 57260 Reference - Vacheron Constantin - 8 miljoen euro

Momenteel is dit het meest gecompliceerde horloge ter wereld, met 57 complicaties, ontworpen ter gelegenheid van de 260ste verjaardag van Vacheron Constantin. Het telt 2800 onderdelen die met de hand gedecoreerd zijn. Dit horloge heeft zo ongeveer alle functies die je als horlogeliefhebber mogelijk zou willen: astronomie, kalenders, alarmen, chronografen, het carillon van de Westminster dat speelt en... het houdt ook de tijd bij.


Foto: vacheron-constantin.com

7. Kallista - Vacheron Constantin - 11 miljoen euro
Heel anders dan de 57260-editie is de Vacheron Constantin Kallista bedekt met 118 diamanten in smaragdvorm. Het werd ontworpen in 1979 en de waarde is sindsdien gestegen van 5 miljoen euro naar 11 miljoen euro. Het kostte 20 maanden om de diamanten in het horloge te plaatsen.


Foto: jubiler24h.pl

6. The Billionaire - Jacob & Co - 18 miljoen euro
Wat zou deze lijst voorstellen zonder een horloge dat een miljardair waardig is? Jacob & Co creëerde een luxe skelethorloge dat diamantenpracht combineert met de schoonheid van de beweging. Het totale gewicht van de diamanten is maar liefst 260 karaten!


Foto: hautetime.com

5. Patek Philippe Supercomplication - James Ward Packard - 24 miljoen euro
Met dit 18-karaats gouden horloge, geïntroduceerd in 1933, wilde Henry Grave het Grande Complication zakhorloge van James Ward Packard van de troon stoten. De Supercomplication was langer dan 50 jaar het meest gecompliceerde horloge in de wereld. Het heeft functies die zonsopgang en zonsondergang weergeven, de maanfasen, een stopwatch en het geluid van het klokkenspel van de Westminster.


4. 201-Karaats horloge - Chopard - 25 miljoen euro
Dit kleurrijke, met de hand gemaakte horloge uit het jaar 2000 is gedecoreerd met drie hartvormige diamanten van 11, 12 en 15 karaat. Als je erop drukt, gaan de harten open om de tijd weer te geven, en laten ze de prachtige met diamanten bezette wijzerplaat zien.


Foto: richglare.com

3. Marie Antoinette Grande Complication - Breguet - 30 miljoen euro
In 1783 werd Abraham-Louis Breguet door een anonieme man gevraagd een spectaculair horloge te ontwerpen voor koningin Marie Antoinette. Dit horloge - met 23 complicaties, 823 onderdelen, gemaakt van goud en bezet met saffieren - was zo gecompliceerd dat het 44 jaar duurde voordat het af was. Zowel Breguet als Marie Antoinette maakten dat niet meer mee. Het originele horloge werd in 1983 gestolen uit een museum en teruggevonden in 2006.


Foto: breguet.com

2. Graff Diamonds - Fascination - 40 miljoen euro
Een horloge dat de tijd aangeeft en dient als armband; het kan allebei. Dit horloge bestaat uit met meer dan 152 karaten aan diamanten. De armband heeft een zeldzame 38,13-karaats, peervormige diamant. De diamant kan uit het horloge genomen worden om te dragen als ring!


Foto: forbes.com

1. Graff Diamonds - Hallucination - 55 miljoen euro
Graff weet hoe het een luxe horloge moet maken. Ze staan bovenaan in onze lijst met de Hallucination, die 55 miljoen euro waard is. De 110-karaats kleurrijke diamanten in dit horloge zijn erg groot en zeldzaam. Graff, die oorspronkelijk juwelier was, maakte zijn droom waar met de creatie van een “echt opmerkelijk horloge dat onze onbeheersbare passie voor diamanten illustreert.”


Foto: ablogtowatch.com

Een extreme lijst met horloges die miljoenen euro's waard zijn, gereserveerd voor de allerrijksten op deze planeet. Dat betekent niet dat een horloge miljoenen euro's moet kosten om duur of uniek te zijn. Er zijn veel meer exclusieve horloges die het waard zijn om te verzamelen, zowel nieuw als vintage. Neem de Patek Philippe 2526R Calatrava bijvoorbeeld, die verkocht is voor maar liefst 30.000 euro op een veiling van Catawiki. En wat te denken van de 30.000 euro voor een polshorloge met eeuwigdurende kalender van Chopard of IWC? Dit soort horloges blijven altijd in de mode. Ben je op zoek naar een goede investering? Neem dan eens een kijkje bij onze veiling van exclusieve horloges.  

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!