Geschiedenis

Beroemde verzamelaars: John Mayer en zijn liefde voor horloges

Stel dat je jong en beroemd bent met énorm veel geld op de bankrekening; waar zou je het aan uitgeven? De meeste celebrities verzamelen auto‘s of kunst, maar John Mayer heeft een andere passie: prachtige horloges. Blijf lezen om alles te weten te komen over de verzameling van Mayer en waarom hij horloges verzamelt.

Geboren als een horlogeman
Je zou kunnen zeggen dat het allemaal begon met dat ene horloge, zoals het geval is bij zoveel verzamelaars. Dat horloge was een Star Wars Armitron digitaal horloge met afbeeldingen van C-3PO en R2D2. John Mayer koesterde dit horloge en doet dit waarschijnlijk nog steeds, maar er wordt gezegd dat hij gelooft dat je als een horlogeliefhebber geboren wordt. Je begrijpt het of je begrijpt het niet. Zelfs als je een tijd lang geen horloges hebt, kan je nog steeds een horlogeliefhebber zijn, als je de schoonheid ervan inziet en geniet van het gevoel van een horloge om de pols. Het was voor John Mayer dus een logische stap om horloges te gaan verzamelen toen hij uitgroeide tot een beroemde singer-songwriter en gitarist.


Bron afbeelding: static01.nyt.com

Rolex-fan
De interesse van Mayer in het verzamelen van horloges begon pas echt toen hij zijn eerste serieuze horloge kocht: een Rolex Explorer ΙΙ. Dit was meteen nadat Mayer geld had gekregen voor zijn doorbraak album Room for Squares in 2001. Hij genoot van het zware gevoel van het horloge om zijn pols; hij vond de manier waarop alle onderdelen harmonieus samenwerkten fascinerend. Vandaag is Rolex één van zijn favoriete merken, met de GMT Master bovenaan de lijst vanwege het fantastische uurwerk.

IWC en Patek Philippe
Tijdens een tournee neemt Mayer doorgaans slechts twee horloges met hem mee. Het horloge dat al vele jaren met Mayer meereist, is een IWC Big Pilot. “Big Pilot” was zelfs de bijnaam van Mayer tijdens zijn eerste tours. Een andere liefde van hem is het IWC Aquatimer Jacques Cousteau duikhorloge; niet het meest waardevolle horloge van zijn verzameling, maar wel een horloge waar hij gek op is en dat hij meeneemt op vakanties.


Een merk dat John Mayer vaak draagt op het podium en in het dagelijks leven is Patek Philippe. In een online column sprak Mayer zijn waardering uit voor de Patek Philippe 5396G Limited Edition voor Tiffany & Co, door te zeggen dat het een teken is voor alle verzamelaars dat Patek Phillipe horloges zal blijven maken die onmiddellijk een klassieker zijn.

Meer dan een Sieraad
Voor Mayer zijn horloges meer dan een sieraad of een fascinerende machine; het voelt als thuis voor hem. Ernaar kijken en het gevoel om je pols geeft een gevoel van verbondenheid. Na een concert is het lezen van verzamelaarsgidsen voor Mayer de beste manier om te ontspannen. Verzamelen is uitgegroeid tot een groot deel van zijn leven, waardoor hij nu een verzameling horloges heeft die miljoenen waard is. Zijn favoriete horloges zijn niet diegenen die schreeuwen “ik ben luxueus, ik ben buitengewoon!“ Hij geeft de voorkeur aan horloges waarvan alleen een andere horlogeliefhebber kan zien dat ze eigenlijk ongelooflijk bijzonder of zeldzaam zijn, zoals de Rolex Submariner referentie 1680, afgegeven aan Comex bijvoorbeeld nemen.


Als een ervaren vintage Rolex verzamelaar geeft John Mayer ook advies over naar welke horloges te zoeken. The Rolex Explorer ΙΙ Referentie 16550, bijvoorbeeld. Met een witte wijzerplaat die zeer waarschijnlijk na die jaren verkleurd is naar een custard kleur, of met een zwarte wijzerplaat, als je net iets minder te besteden hebt. Een andere is de Rolex Datejust referentie 1601 in 18kt goud. Zonder twijfel een herenhorloge, alhoewel die ook soms door dames wordt gedragen. Als je net als John Mayer een horlogeliefhebber bent, houd dan onze Exclusieve Horlogeveiling en onze Rolex Horlogeveiling in de gaten om een ​​horloge te vinden waarvan je hart sneller gaat kloppen.

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu