Overig

De 10 duurste zeilboten ter wereld

Wat zijn zeilboten toch fantastisch: de zon, het water, de wind die door je haren waait, misschien zwemmen er een paar dolfijnen mee met de boot. En... als je echt geluk hebt, een bemanning die voor jou aan het roer staat. Of die, als je zelf van zeilen houdt, het zware werk doen en je diner klaarmaakt. Met deze 10 ongelooflijk dure en luxe zeilboten kun je comfortabel rond de wereld zeilen terwijl je geniet van cocktails en kaviaar.

10. M5 - 50 miljoen euro
Deze zeilboot werd oorspronkelijk te water gelaten onder de naam Mirabella V, maar de nieuwe eigenaar Rodney Lewis hernoemde de boot M5. Met een lengte van 77.6 meter is het de grootste eenmaster ooit gebouwd. Stel je de enorm sterke schoten voor, die in staat zijn om zulke enorme zeilen. te trimmen. 


9. Vertigo - 50 miljoen euro
Net als de M5, is de Vertigo ongeveer 50 miljoen euro waard. Ondanks zijn formaat kun je met het jacht nog met gevoel zeilen, met een maximumsnelheid van 20 knopen. Het jacht heeft een sportruimte, bubbelbad, en ruimte voor elf bemanningseden en vijf gastenhutten die plek bieden aan 12 gasten aan boord.


8. Pilar Rossi - 65 miljoen euro
Geloof het of niet, maar dit zeiljacht van 64 meter lang was eind jaren ‘80 nog een motorjacht van 33 meter toen Formule 1 coureur Nelson Piquet hem kocht. Zijn oom, scheepsarchitect Mauricio Piquet, bouwde de Pilar Rossi om naar een trimaran met zeilen door uitleggers en twee masten toe te voegen, waardoor het een uniek zeiljacht werd!


7. Sybaris - 70 miljoen euro
Een elegant zeiljacht gebouwd door Perini Navi, die tevens het interieur ontwierp. Er kunnen twaalf gasten verblijven op dit zeiljacht in zes hutten, met daarbij elf bemanningsleden die de reiservaring nog luxueuzer maken.


6. Ahimsa - 80 miljoen euro
In tegenstelling tot de meeste zeiljachten in deze lijst heeft de Ahimsa maar één mast; en is maar liefst 83 meter lang. Een spectaculair gezicht, want de giek is gedecoreerd met kunst van Magne Furuholmen. Men zegt dat de besturing en wendbaarheid de sterke punten zijn van de Ahisma.


5. AQuiJo - 85 miljoen
De AQuiJo is één van de nieuwste schepen uit deze lijst en werd gebouwd in 2016 door Oceanco and Vitters. Hij staat bekend om zijn elegante en comfortabele interieur en de bouwers beweren dat het een ‘zeilmachine is die door prestatie wordt gedreven‘.


4. Athena – 95 miljoen euro
Een schoener met drie masten, 2500 vierkante meter zeil en een kruissnelheid van 16 knopen, dat is de Athena. Het jacht werd in 2004 gebouwd door Royal Huisman Shipyard voor James Clark. Je vindt er een bioscoop, een bubbelbad en een spectaculaire bibliotheek.


3. Sea Cloud – 100 miljoen
Naast het feit dat dit jacht luxueus en groots is, heeft het ook historische waarde. Het werd in 1931 gebouwd en door de Amerikaanse strijdkrachten ingelijfd tijdens de Tweede Wereldoorlog onder de naam Hussar V. Hij is gerestaureerd om de schoonheid van zijn authentieke design te tonen en biedt ruimte aan 34 gasten en 60 bemanningsleden.


2. Eos - 150 miljoen euro
De Eos is één van 's werelds grootste zeiljachten met zijn 93 meter, wat dan wel inclusief een lange boegspriet is. Hij kan tot 16 gasten plus bemanning vervoeren en men deed er drie jaar over om hem te bouwen. In 2012 was er brand op de Eos terwijl eigenaar Barry Diller en zijn vrouw aan land waren in Noorwegen. Niemand raakte gewond, maar de brand bracht ernstige schade toe aan het bovendek.


1. Maltese Falcon - 150 tot 300 miljoen euro
Dit zeiljacht werd gebouwd door Perini Navi Yachts, is ongelooflijk luxe en een geweldig charterschip met een topsnelheid van 18 knopen. Het werd gebouwd voor de inmiddels overleden Tom Perks die ooit tijdens een interview door liet schemeren dat het meer dan 150 miljoen euro, maar minder dan 300 miljoen euro kostte. Het schip is 88 meter lang, heeft drie roterende masten met 15 zeilen, wat zorgt voor 2400 vierkante meter zeiloppervlakte. Het heeft een sportruimte, een onderzeeër en een bubbelbad op het dek met een bioscoop.


Wat een plaatjes! Heb jij geen zeebenen of prefereer je maritieme memorabilia boven echte zeilboten? Bekijk dan onze wekelijkse Maritiem veiling. Elke week selecteren onze experts handmatig de mooiste modelboten en -schepen, scheepsinterieur en andere curiosa uit de maritieme wereld. 

Heb jij speciale objecten uit de maritieme wereld die je graag wilt verkopen? Registreer je dan als verkoper! Het is gratis en ontzettend makkelijk. Onze experts kunnen niet wachten om te zien wat jij hebt te bieden!

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!