Overig

Tien unieke whisky's die zijn verkocht op de veiling

Onze missie is om bijzondere items beschikbaar te maken voor iedereen via online veilingen. Één van onze vele veilingcategorieën is whisky. Je kunt je voorstellen dat er een flink aantal zeer bijzondere whisky's bestaan. Anne-Sophie Bigot, één van onze whisky-experts, heeft een lijst samengesteld met de tien meest unieke whisky's die geveild zijn. Niet alleen op Catawiki, maar wereldwijd. Ze noemt ze uniek op grond van hun leeftijd, kwaliteit, exclusiviteit en presentatie. Lees verder als je wilt weten om welke whisky's het gaat en wat ze hebben opgeleverd.10. Macallan ‘M’ Whisky
Als het gaat om vakmanschap, is hoe 'hoe meer, hoe beter' van toepassing op de Macallan 'M' whisky. Om één fles van dit vloeibare goud te produceren, zijn 17 vakmensen 50 uur aan het werk. Van de voorraad van 4 stuks, kwamen slechts 2 flessen op de markt. Deze zeer exclusieve whisky leverde op de veiling dan ook een bedrag van 323.000 euro op.


9. Hibiki 21 Year – Mount Fuji Wooden Box Limited Edition
Ter ere van de hoogste berg in Japan, de berg Fuji, werden 2.000 flessen van de 21 jaar oude Hibiki geproduceerd en verpakt als limited edition. De rijke versieringen geven de 24 seizoenen van de Japanse maankalender weer. Een van deze limited editions werd in 2017 op Catawiki verkocht voor 800 euro.


8. Bowmore 1957 54 Year Old London, december 2015
Dit is de oudste en zeldzaamste whisky van het Schotse Isle of Islay. De prachtige flessen zijn met de hand geblazen en lijken op golven die op de kust slaan waar de distilleerderij is gevestigd. Van deze unieke whisky werden slechts 12 flessen geproduceerd. Toen er één op de veiling kwam, leverde hij dan ook flink wat op: 136.000 euro


7. Dalmore 1926 50 Year Old
Dit is een geweldig voorbeeld van een verpakking die in de nabije toekomst moeilijk of helemaal niet te vinden zal zijn. Deze pure malt scotch whisky werd gedistilleerd in 1926, mocht vijftig jaar rijpen en werd gebotteld op vatsterkte. Hij werd gepresenteerd in een houten kistje met leren riemen. Een fles van deze exceptionele whisky werd in 2016 op Catawiki verkocht voor het indrukwekkende bedrag van 8.500 euro.


6. 52-Year-Old Karuizawa 1960 
Deze Karuizawa whisky maakte naam door nieuwe records te vestigen in Groot-Brittannië en Europa als duurste fles Japanse whisky ooit verkocht op een veiling. Deze whisky verschijnt zelden op veilingen, want er zijn maar 41 flessen van geproduceerd. Toen dat dus wel gebeurde, werd de fles verkocht voor 111.000 euro.


5. Glenfiddich 1937
Deze rijke whisky met een vleugje ceder, kaneel, kruidnagel en toffee, vind je niet in de supermarkt. Er bestaan slechts 61 flessen van, gedistilleerd in 1937. In 2006 werd er op de veiling één verkocht voor 17.000 euro.


4. Springbank 1965 Lombard Bottling
Deze whisky is afkomstig van Springbank, het oudste Schotse familiebedrijf in de distilleersector, en gebotteld in een met de hand geblazen karaf van Lombard Scotch Whisky. Op de veiling werd deze Campbeltown single malt 1965 verkocht voor 5.250 euro.


3. Macallan 64 Year in Cire Perdue Lalique-karaf
Deze fles is de oudste single malt whisky van Macallan. Hij werd gemaakt op basis van drie whisky's uit sherryvaten van 1942, 1945 en 1946. Op de veiling bracht deze whisky maar liefst 387.000 euro op voor een goed doel.


2. Yamazaki 50 Year Single Malt (first edition)
Deze single malt whisky kreeg het label 'volzoet en volwassen', omdat hij een halve eeuw rijpte in een mizunaravat. Hij werd in 2005 op de markt gebracht door Suntory en op een veiling verkocht voor 110.000 euro.


1. Hibiki 35-Year-Old Aritayaki Ceramic 2016 Limited Edition
Van deze Hibiki (35 jaar gerijpt) werden slechts 150 flessen geproduceerd. De koper op de veiling kreeg niet alleen een uitstekende whisky, maar ook een prachtige, met de hand beschilderde Japanse Arita-fles die hopelijk nog lang blijft bestaan als de whisky op is. Het winnende bod was 9.370 euro.

Neem eens een kijkje bij onze wekelijkse whisky-veilingen als je meer unieke, prachtige en heerlijke whisky's wilt ontdekken om aan je verzameling toe te voegen. Je kunt je ook registreren als verkoper en flessen uit je verzameling te koop aanbieden. Wie weet komt jouw whisky wel op onze volgende lijst met unieke whisky's die op veilingen verkocht zijn.

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!