Overig

Beroemde verzamelaars: De comics verzameling van Nicolas Cage

Verzamel wat je leuk vindt, zeggen ze. Nou, dat is precies wat Nicolas Cage gedaan heeft. De beroemde acteur haalt veel plezier uit comics en verhalen over superhelden. Daarom begon hij met het verzamelen van comics - en gebruikte hij zelfs de naam van een superheld voor zichzelf en zijn zoon. Lees meer over Nicolas Cage's liefde voor het verzamelen van comics in deze Catawiki Story.

Nicolas Cage werd eigenlijk geboren als Nicolas Kim Coppola. Toen hij in Hollywood aankwam, wilde Nicolas niet geassocieerd worden met zijn beroemde oom, regisseur Francis Ford Coppola. Hij wilde voor zichzelf een reputatie opbouwen en koos daarom een artiestennaam: Nicolas Cage. De keuze voor deze achternaam maakte hij niet zomaar. Nicolas was altijd al een grote fan van superhelden en comics, dus hij besloot zichzelf te vernoemen naar één van zijn favorieten: Luke Cage, de superheld uit de comics van Marvel Comics.


Nicolas Cage bouwde zeker een flinke reputatie op voor zichzelf, met rollen in films als Birdy, Moonstruck, Con Air, The Rock en Gone in 60 seconds. Voor zijn rol als een suïcidale alcoholist in Leaving Las Vegas ontving hij een Academy Award voor beste acteur. Dit alles leverde hem 'wat geld' op om te investeren in auto's, huizen en... comics.


fotocredits: Gerald Geronimo

De verzameling van Cage

Nicolas Cage verzamelde door de jaren heen heel wat bijzondere en zeldzame comics, zoals Action Comics No. 1 uit 1938 waarin Superman zijn debuut maakt. Maar toen deze uitgave - samen met een uitgave van Detective Comics No. 27 en No. 14 - werden gestolen in 2000, zette dat hem aan het denken. Om zijn huis niet aantrekkelijk te maken voor inbrekers, besloot hij zijn verzameling comics in 2002 te verkopen – hoewel sommigen beweren dat hij ze verkocht om zijn financiële problemen op te lossen. Vierhonderd Golden Age uitgaven vonden hun weg naar de veiling, dit leverde in totaal 1,68 miljoen dollar op.

In zijn verzameling - over het algemeen in bijna mintstaat - bevonden zich onder meer:

- Detective Comics, No. 38, waarin Batman’s hulpje Robin voor het eerst te zien is. Deze werd verkocht voor $ 120.750, hoewel hij werd getaxeerd op $ 45.000.

- All-Star Comics, No. 3, met de introductie van het eerste team van superhelden: the Justice Society of America. Dit debuut van the Green Lantern, The Flash, dr. Fate en anderen werd verkocht voor $ 126.500.

- Een ander exemplaar van Action Comics, No 1., waarin Superman zijn debuut maakte, bracht $86.250 op.

- Fantastic four, No. 1.

- Green Lantern, No. 1.


In 2011 werd het gestolen exemplaar van Action Comics No. 1 gevonden in een opslagruimte in San Fernando Valley. Hij werd getaxeerd op 1 miljoen dollar, maar werd verkocht voor $ 2,161 miljoen – hij kreeg een grade van 9.0 voor de veiling, waardoor dit het exemplaar werd met de beste grade ooit en de duurste die ooit op een veiling verkocht is.


Meer dan een hobby

Nicolas Cage's liefde voor superhelden en comics ging verder dan verzamelen. Hij noemde één van zijn zonen Kal-el: De naam van Superman op zijn thuisplaneet Krypton. Samen met zijn oudste zoon Weston schreef hij een comics serie genaamd "Voodoo Child". En Cage speelde in verschillende comics bewerkingen, waaronder "Ghost Rider". Helaas werd de Tim Burton-versie van Superman, waarin Cage The Man of Steel zelf speelde, afgelast. Hoewel Cage zijn verzameling comics jaren geleden verkocht heeft, is het vermoeden dat hij sindsdien een nieuwe verzameling heeft opgebouwd.

Ben jij net zo'n grote van fan comics en superhelden als Nicolas Cage? Of gaat je voorkeur uit naar stripboeken van Disney of Hergé? Bekijk onze Stripboekenveiling voor vele verschillende uitgaves en speciale edities!


Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!