Overig

Waarom iedereen een Montblanc-pen zou moeten hebben

Zou jij met dezelfde pen willen schrijven die werd gebruikt door Barack Obama, Johnny Depp of Ernest Hemingway? Montblanc maakt pennen van wereldklasse die hun weg vinden naar de handen van de meest invloedrijke mensen ter wereld. De pennen zetten een statement neer, maar ze belichamen ook het belang van schrijven met de hand en hebben een rijke geschiedenis. Lees verder om er achter te komen waarom je zelf een Montblanc-pen zou moeten hebben.

Een statement maken 
Het Duitse bedrijf Montblanc maakt hun Meisterstück, hun meesterwerk, al sinds 1924. Sinds die tijd is het één van de meest bekende pennen ter wereld geworden. Wat de Montblanc zo‘n bijzondere pen maakt, is de tijdloze schoonheid van het product. Hoewel de prijs sinds haar ontstaan in 1924 erg heeft geschommeld, is de stijl, vormgeving en techniek onveranderd gebleven. De elegante, glanzende, sigaar-vormige pen heeft weinig subtiliteit in haar gedurfde ontwerp, en dat was ook niet de bedoeling. Op Wall Street staat de pen zelfs bekend als de Power Pen, omdat deze prijkt op de bureaus van enkele van de belangrijkste beslissers ter wereld. De Montblanc pen zal nooit uit de mode raken, want zij gaat verder dan schrijven alleen. Als je een Montblanc-pen bezit, zet je een statement neer, niet alleen richting anderen, maar ook naar jezelf als een accessoire voor je levensstijl.


Het belang van schrijven met de hand
Hoewel het lijkt alsof smartphones en email de kunst van het schrijven langzaam verdringen, is de afgelopen jaren de verkoop van vulpennen juist geleidelijk gestegen. Net als het feit dat de Montblanc-pen zelf een statement op je bureau vormt, geeft een handgeschreven brief ook een sterke boodschap af. Als je een vulpen gebruikt om een brief te schrijven aan een collega of zakenrelatie dan laat dit zien dat je de tijd en moeite hebt genomen om pen en papier te gebruiken, maar het drukt ook het belang uit van de inhoud en heeft een grotere kans om onthouden te worden. Een prachtige brief die is geschreven met een Montblanc-pen is niet te vergelijken met het sturen van een email. De elegantie en verfijning van een Montblanc-pen wordt overgebracht in elk woord van de brief en laat gegarandeerd een blijvende indruk achter op de lezer.


Rijke geschiedenis
Als je een Montblanc-pen bezit dan is dit niet hetzelfde als het bezitten van een gewone pen. Ben je de bezitter van een Montblanc-pen dan maak je deel uit van een rijke geschiedenis en word je geassocieerd met enkele van de meest invloedrijke mensen van deze aardbol. Montblanc maakt al schrijfinstrumenten van hoge kwaliteit sinds het begin van de 20e eeuw en heeft sinds die tijd vele andere vulpenproducenten beïnvloed. De geschiedenis en de tijdloze stijl van de Montblanc-pen is ongeëvenaard. De traditionele vorm van de houder en de clip, evenals de gegraveerde penpunt en iconische Montblanc ster, die sinds haar oprichting niet zijn gewijzigd, maken deze pennen buitengewoon bijzonder. Montblanc-pennen zijn een schatkamer van geschiedenis, want mensen als Ernest Hemingway hebben ze gebruikt om grote werken te schrijven en ze worden bijna altijd doorgegeven van de ene generatie naar de volgende. Jouw Montblanc geschiedenis ligt op je te wachten.


Bezit je een Montblanc-pen dan is dit meer dan alleen schrijfgerei, het is een statement waarmee je deel uitmaakt van een rijke geschiedenis. Of je nu een zakenman bent die indruk wil maken met een handgeschreven brief of een schrijfster die haar passie wil doorgeven aan de volgende generatie, de juiste Montblanc-pen ligt op je te wachten. Ga nu naar de Schrijfwarenveiling waar je een grote collectie Montblanc-pennen vindt, en meer.

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!