Geschiedenis

Het geheim achter de rode zolen van Christian Louboutin

Hoe vaak kijk je naar de zool van een schoen? Toch herkent iedereen de beruchte rode zolen van een paar Christian Louboutin hakken. Louboutin slaagde erin om het onderdeel van de schoen wat vaak genegeerd wordt te veranderen in een wereldwijd iconisch symbool, waardoor zijn hakken tot de meest begeerde in de branche horen. Iedereen herkent de rode zool van een hak van Christian Louboutin, maar niet veel mensen weten hoe of waarom het idee ontstaan is. Lees verder en ontdek de waarheid achter de zool van Louboutin.

De vroege jaren

Opgegroeid in Parijs, één van de meest modebewuste steden ter wereld, was Christian Louboutin altijd omringd door glamour en mode. Op slechts zestienjarige leeftijd, was één van zijn eerste baantjes pailletten op kostuums naaien bij het wereldberoemde cabaret Folies Bergère. Toch was het eigenlijk een bezoek aan een museum dat zijn liefde voor damesschoenen aanwakkerde. Tijdens het bezoek was Louboutin geschokt door een bord dat vrouwen verbood om hakken te dragen, om geen plekken op de vloer achter te laten. Het was dit idee van de 'verboden schoen' die Louboutin inspireerde om de hakken te maken die we vandaag de dag kennen en waar we gek op zijn.  Hij wilde een schoen maken die vrouwen inspireerde en kracht gaf, wat de knallend rode zool des te aantrekkelijker maakt.   


De rode zool

De rode zool van de hak van Louboutin wordt over de hele wereld herkend en is een wereldwijd symbool van luxe elegantie. Maar eigenlijk ontstond het per ongeluk, en niet als gepland ontwerp. De rode zool werd geboren op een namiddag toen Louboutin een prototype van een schoen geïnspireerd op Andy Warhols 'bloemen' in handen kreeg. Hij vond de schoen een beetje saai. Gelukkig was een assistent haar nagels rood aan het lakken op het moment dat de schoen aankwam en Louboutin kreeg het unieke idee om de saaie zwarte zool hiermee te lakken; en zo ontstond de iconische rode zool.  Men zegt dat rood symbool staat voor de liefde, passie en bloed. Het geeft vrouwen kracht en ontketent hun innerlijke vertrouwen, waardoor ze maatschappelijke beperkingen doorbreken, terwijl ze de 'verboden schoen' dragen.

Nasleep van de rode zool

Dankzij het nagellak incident is de hak met de rode zool van Christian Louboutin nu wereldberoemd en worden er meer dan vijfhonderdduizend schoenen per jaar van verkocht. De levendige rood glanzende zool is niet alleen fijn voor de drager, vanwege een gevoel van heimelijk plezier en zelfvertrouwen, maar ook het bedrijf profiteert ervan vanuit een zakelijk perspectief. Louboutin slaagde erin om een deel van de schoen dat vroeger werd genegeerd te transformeren in iets dat zowel esthetisch spannend als commercieel interessant is.  Louboutin adverteert liever niet en geeft ook geen schoenen gratis weg aan beroemdheden. Hij laat liever laten zijn schoenen en rode zolen voor zich spreken. Om het succes van het nagellak incident te onderstrepen, creëerde Louboutin een nagellak genaamd Rouge Louboutin met precies dezelfde kleur als de rode zolen. Wij raden je echter aan om die niet voor je schoenen te gebruiken!

Of je nu een fan bent van Christian Louboutin of het gevoel van emancipatie van de rode zool voor de eerste keer wilt ervaren, er is een paar schoenen geknipt voor jou. Ga nu naar onze modeveilingen waar je een grote selectie aan Christian Louboutins vindt en nog veel meer. Het is tijd om één van de meest symbolische schoenen in de branche in handen te krijgen en je krachtig, hartstochtelijk en zelfverzekerd te voelen.

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu