Geschiedenis

Top 10 van de duurste Champagnes die ooit zijn verkocht


  • Door Joanna l 25 Junie 2017

Bekend vanwege de reputatie van klasse, weelde en bruisende roem, is Champagne een onmiskenbare en eeuwige dorstlesser voor de rijken, beroemdheden en verzamelaars van deze wereld. We zien op onze veilingen terug dat men graag betaald voor een goede fles champagne. Maar wat zijn de hoogste bedragen ooit neergeteld voor een fles champagne? Ontdek hier de top 10 van de duurste flessen die ooit verkocht zijn!

10. Moët & Chandon Dom Pérignon Charles and Diana 1961 - €3,666
In 1981 vond het huwelijk van de eeuw plaats toen Lady Diana en Prins Charles uit Groot-Brittannië elkaar het jawoord gaven. De champagne die uitgekozen was voor de receptie was de 1961 Vintage Cuvée Dom Pérignon en voor de gelegenheid werden de laatste resterende 99 flessen en 12 magnums overgebracht uit Frankrijk. Men dacht dat alle Champagne was opgedronken op de bruiloft, maar een paar van de magnums kwamen later tevoorschijn en werden in Amerika verkocht voor $4,309 (€3,666).








Bron foto: Lottery24

9. Boërl & Kroff Magnum 1996 (1,5 liter) - €4.600
De volgende op onze lijst is een Champagne van een niet zo bekend luxe merk, opgericht door twee jonge mannen die niets van de wijnbouw business wisten voordat ze dit indrukwekkende drankje uitbrachten. Met de hulp van 3 kleine aangrenzende pinot noir wijngaarden die op het zuiden liggen in Aube Valley, in het zuiden van Champagne, produceerden de mannen fantastische producten waarvan werd gezegd: "Als het niet uitzonderlijk is, kan het niet Boërl & Kroff zijn."   


Bron foto: DrinkSomewhere

8. Dom Pérignon Rosé van David Lynch (Jerobeam, 3 liter) 1998 - €10,500
Alles draait om de naam bij Dom Pérignon, omdat één van hun meest dure flessen champagne is ontworpen door de legendarische filmregisseur David Lynch. Er werden slechts 10 flessen van 3-liter geproduceerd, waardoor ze zeer zeldzaam en waardevol zijn. Als je wilt proeven van de man achter de iconische films 'Blue Velvet' en 'Mulholland Drive', zul je daar stevig voor moeten betalen!


7. Krug collectie 1937 gesigneerd door Henri en Remi Krug - €14,777
Van 1977 tot 2002 runde Henri Krug beroemde champagne wijngaard van de familie. Hij is de belangrijkste man achter de creatie en de kwaliteit van de elite Krug Champagne waar tegenwoordig over de hele wereld van genoten wordt. Zijn broer Remi voegde Krug Rosé, Clos du Mesnil en Clos d'Ambonnay toe aan de collectie. In 2012 werd een fles van de prestigieuze champagne uit 1937, gesigneerd door de broers Krug zelf, geveild voor een indrukwekkend bedrag van €14,777!


Bron foto: Drinkster.Blogspot

6. Methuselah Louis Roederer, Cristal Brut 1990 Millennium Cuvée - €16,580
Speciaal geproduceerd ter herdenking van het millennium, de speciale deluxe Cuvée van de 1990 Cristal valt niet tegen. Met een unieke blend die slechts eenmaal werd gemaakt en alleen werd uitgebracht in het Methuselah (6-liter) formaat, deed deze fles het goed op de veiling. Er werden maar 2.000 flessen van deze bruisende drank gemaakt, waardoor het voor verzamelaars steeds moeilijker wordt om er aan te kunnen komen wat de prijs alleen maar omhoog drijft!


Foto: @indulgenteats / Instagram

5. 1928 Krug Collection - €18,700
Dit is de tweede Krug op onze lijst en deze keer is het een vintage 1928. Toen deze 1928 Krug collectie werd verkocht op een veiling in 2009, vestigde het een record voor de duurste fles ooit. Omschreven als 'één van de beste Champagnes ooit', is het is geen verrassing dat het alle records brak en werd verkocht voor zo'n hoge prijs. Maar zien een derde Krug terug op deze lijst? Lees verder om hier achter te komen!


4. Juglar Cuvée uit een scheepswrak van ongeveer 1820 - €24,000
168 flessen champagne werden in November 2010 in een scheepswrak gevonden in de buurt van Finlands Aaland archipel in de Baltische Zee. Wat een ontdekking, omdat deze flessen Champagne na weer bijna 200 jaar oud zijn en tegenwoordig worden beschouwd als enkele van de meest waardevolle ter wereld. Hoewel de exacte datum van deze flessen onbekend is, zijn deskundigen het erover eens dat ze afkomstig moeten zijn uit het begin van de 19e eeuw. Het champagnehuis Juglar bestaat niet meer, omdat de wijngaard opgekocht werd en nu deel uitmaakt van het Jacquesson Champagne huis waardoor ze zelfs nog zeldzamer worden.


3. Fles 1841 Veuve Clicquot uit een scheepswrak - €30,000
Gevonden in hetzelfde scheepswrak als de Juglar Cuvée van 1820 (zie hierboven), is de 1841 Veuve Clicquot niet alleen de duurste fles van de collectie die verkocht werd op een veiling, maar is ook de oudste fles ter wereld. Alle opbrengsten van de verkoop werden geschonken aan liefdadigheidsinstellingen, zoals steun voor het milieu van de Baltische Zee, mariene archeologie en maritieme geschiedenis.

2. Dom Pérignon Rosé Gold, (8 liter) 1996 - €41,159
Als één van de eerdere Dom Pérignons niet helemaal je smaak waren, wat denk je dan van de Dom Pérignon rosé gold editie van 1996? Er werden maar 35 vergulde flessen van deze roze bubbels geproduceerd. Het is bestempeld als een vintage rosé met rokerige accenten en een slepende afdronk en het haalde de krant als de duurste Champagne die in een Britse bar werd verkocht.


1. Gout de Diamant Brut Diamond Champagne - €1.5 Miljoen
Laat je niet in de maling nemen, de hoge prijs van deze fles komt voornamelijk vanwege de 19 karaat diamant die aan de 18 karaats gouden labels vast zit. Alexander Amosu, die zijn glanzende artistieke talent aan verschillende merken heeft verbonden, kreeg de opdracht om deze unieke fles te produceren. De verpakking mag dan onwerkelijk zijn, maar de smaak is dat ook. De inhoud is een blend van Grand Cru Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier wat zorgt voor een bloemige en romige textuur met een elegante en lichte touch. Heerlijk.


Als je graag uw eigen flessen exclusieve en zeldzame Champagne laat knallen, dan kun je het beste naar onze Champagne veiling gaan waar je een enorme selectie aan wijnen en champagnes vindt voor een goede prijs.

Wil je liever je flessen Champagne verzilveren? Registreer je gratis als verkoper en bied je flessen aan voor de Catawiki veiling. 

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu