Geschiedenis

Unboxing met blogger 'Interior Junkie'

Wat gebeurt er als je iets koopt op een van de online veilingen van Catawiki? Dat is precies wat Elisah van Interior Junkie zich afvroeg. Ze besloot een poging te wagen. Bekijk hieronder de video waarin ze haar aankoop uitpakt of lees verder voor meer informatie.

____________________


Dit is Interior Junkie
Elisah is de originele Interior Junkie, wat de naam is van haar populaire Nederlandse designblog. Ze was freelance schrijfster op het gebied van mode, maar raakte verslaafd aan interieurdesign na het kopen van haar droomhuis. Nadat ze solliciteerde naar een baan bij een interieurtijdschrift en werd afgewezen omdat ze 'te ondernemend was', besloot ze om het heft in eigen handen te nemen en begon haar eigen blog. Nu, na 4,5 jaar, is de blog haar full-time baan geworden.


De ervaring van online bieden
Elisah was op zoek naar de perfecte bartrolley op de Designveilingen van Catawiki. Ze zag er drie van haar gading: eentje in de vorm van een wereldbol, een witte bartrolley in barokstijl met gouden details, en een minimalistische messing trolley. Ze vond de klassieke wereldboltrolley het mooist en plaatste haar bod. Dit was een automatisch bod, wat betekent dat het veilingsysteem van Catawiki het bod automatisch verhoogt met het kleinste bedrag dat vereist is om er voor te zorgen dat ze de hoogste bieder zou blijven. Automatische biedingen zijn handig, omdat het systeem andere bieders overbiedt tot aan het maximale bedrag dat je hebt aangegeven. Je hoeft zo niet steeds de veiling in de gaten te houden en biedingen te plaatsen. Heel fijn als je niet in staat bent om een kavel te volgen tijdens de laatste fase van de veiling. Niettemin stelde Elisah haar alarm in voor het einde van de veiling en wachtte tot de laatste seconde met bieden...


Helaas bleek dat iemand anders ook een automatisch had ingesteld, dus werd ze onmiddellijk overboden. Maar dat betekent niet dat de kansen verkeken zijn. Als iemand een bod plaatst in de laatste minuut dan wordt er extra tijd toegevoegd aan de klok. Maar er waren nog veel meer bieders. Binnen een paar minuten bereikte het kavel het maximumbedrag dat ze in gedachten had. Maar toen zag ze het! Een echt uniek item dat perfect zou passen in haar interieurstijl. Onmiddellijk plaatste ze een bod op de unieke peervormige lamp van Michelangelo Monte, waar ze meer geluk mee had en de veiling won! Na een snel verzendproces en de uitpakvideo, heeft de lamp nu een permanente plaats op het dressoir in haar woonkamer.


____________________

Heeft dit artikel je warm gemaakt voor geweldige designobjecten? Kijk dan bij onze wekelijkse Designveilingen en koop met jouw winnend bod een uniek designobject voor in je eigen woning. Heb je designlampen, meubels of andere decoraties die je graag wil verkopen? Dan kun je je hier inschrijven als verkoper en deze aanbieden voor onze wekelijkse veilingen.

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu