Geschiedenis

Waarom je nú in Panini stickers moet investeren

Herinner je je de opwinding nog van het openscheuren van een zakje Panini voetbalplaatjes als kind? Denk eens terug aan hoe het voelde, nieuwsgierig om te zien welke spelers het waren en of je misschien een zilveren randje zag, want dan was het een logo. Vandaag de dag zou je Panini voetbalplaatjesalbum een flink bedrag kunnen opleveren, als je ze nog hebt! Lees verder om te ontdekken waarom investeren in Panini stickers en albums je een fortuin kunnen opleveren..

Waardevolle stickers

Voetbal is één van de meest populaire sporten ter wereld, in vrijwel elk land wordt het gespeeld. Dat is een van de redenen waarom Panini voetbalplaatjes het zo goed doen, en waarom verzamelaars zulke grote bedragen voor albums kunnen vragen. WK- en EK-albums zijn het meest gewild; deels omdat veel meer mensen WK-stickers verzamelen in vergelijking met stickers van een nationale competitie; deels omdat de voetballers op de stickers wereldberoemd zijn en bij veel fans tot de verbeelding spreken. Onlangs is Panini begonnen met het uitgeven van de limited edition "Road to WC" albums, maar deze zijn niet zo populair als de WK-albums.

In 2011 bracht Panini ook de eerste editie van WK-stickers van het vrouwenvoetbal uit. Gevolgd door een WK 2015 editie en een 2017 EK Panini sticker album. Dat is momenteel meer dan 150 euro waard! Lees snel verder om meer te ontdekken.


Foto: Panini UK

Wil je weten hoeveel een Panini WK-album of stickerbox waard kan zijn? Hier is de top 3 van opmerkelijke Panini objecten die tot nu toe op onze veilingen verkocht zijn:

Opmerkelijke Top 3

3. Gesealde Mexico WK 1986 Panini Box - € 2.250
Eén ding is zeker: als deze box niet in zo'n goede staat was, zou hij zeker niet zo veel opgeleverd hebben. Met 100 ongeopende zakjes binnenin is deze gesealde Panini box uiterst zeldzaam en wordt hij voor een indrukwekkende prijs verkocht. Denk je dat de nieuwe koper de box opent, opgewonden als een kind op kerstochtend, of dat hij hem op een later moment met een nog grotere winst verkoopt?


2. 1970 Mexico WK Album, Italiaanse Versie - € 3.000
Zelfs zonder handtekeningen, kan een Panini WK-album heel veel geld waar zijn. Net als dit 1970 Mexico WK-album, de Italiaanse versie. Het is waardevol omdat het compleet is, in zeer goede staat, en een zeldzaam oorspronkelijk bestelformulier bevat. Dus bewaar je nieuwe Panini WK-albums goed, en misschien leveren ze je over een paar jaar een goede winst op!

1. 1970 Mexico WK, Internationaal album, gesigneerd door Pelé - € 12.038
Dit is niet alleen het duurste Panini album ooit verkocht op Catawiki, maar op dit moment ook het duurste Panini album ooit verkocht wereldwijd! Het is het complete 1970 World Cup Panini Internationale stickeralbum met 271 kaarten in zeer goede staat. Een zeer zeldzaam album. Maar wat het nog waardevoller maakt zijn de handtekeningen; het album is gesigneerd door Pelé, sterspeler van het Wereldkampioenschap voetbal 1970. Eenmaal op de kaft, en eenmaal op de kaart van Pelé. En bij het album zat ook een foto van Pelé, direct nadat hij het gesigneerd had. Hoppa!

Een goede investering

Zolang Panini nieuwe albums blijft produceren en om de twee jaar met een EK- of WK-album komt, is er een goede kans dat deze stickers populair blijven bij verzamelaars. Dit maakt Panini stickers en albums tot een goede investering. Vrijwel elke verzamelaar wil zijn verzameling uiteindelijk compleet maken en is op zoek naar vintage albums. En vrijwel elke verzamelaar begint klein, maar uiteindelijk gaat hij voor perfectie: op zoek naar 'schone' albums zonder scores, albums inclusief het oorspronkelijke bestelformulier, lege albums met de ongeopende stickerset, een gesealde stickerbox met de stickersets, verschillende versies van elk album, enz. Dus begin met verzamelen, het zou een geweldige investering zijn! De stickers zelf zijn immers niet zo duur, dus als je ze in goede conditie houdt en een paar jaar wacht zou je winst kunnen maken op de veiling!

Ben je al in het bezit van een Panini stickeralbum dat je zou willen proberen te verkopen? Registreer je hier om het te veilen! Of neem een kijkje op onze Exclusieve Panini veiling om je verzameling uit te breiden en misschien over een paar jaar met winst te verkopen.

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu