Trends

Toekomstige klassiekers: de motoren die het waard zijn om vandaag in te investeren

Door Laura | 27 januari 2020

Motoren kunnen een lucratieve investering zijn, maar waar begin je? Met elke nieuwe release die geprezen wordt als 'instant classic' kan het moeilijk zijn om de BMW K1 uit 1988 van de Ducati 916 uit 1995 te onderscheiden. Onze motor experts Davide Marelli en John Searle zijn hier om de motoren te delen die bestemd zijn om toekomstige klassiekers te worden.

Yamaha XTZ 600 Ténéré

Een echte off-road klassieker met een eenvoudig concept, mooie uitvoering en een geweldige geschiedenis: de Yamaha XTZ 600 cc Ténéré rijdt alsof je in Dakar bent. De modellen om in te investeren zijn die tussen 1984 en 1988 met de hoge spatborden, enkele koplampen en typische Yamaha kleurenschema's van destijds: blauw met wit en geel of wit met rood. Onze experts verwachten dat de waarde van dit model de komende tien jaar met ongeveer 146% zal toenemen.


Yamaha XTZ 600 Ténéré

Suzuki GSX1100 Katana

De Suzuki GSX1100 Katana maakte zijn eerste verschijning in de jaren 80 en is een motor die tot de verbeelding spreekt. Er waren verschillende versies van de Katana, maar de 1100 blijft het model dat het meest tot de verbeelding spreekt. Suzuki bouwde andere versies in dezelfde stijl met dezelfde naam, maar het origineel is de beste investering. Onze experts verwachten dat de waarde van dit model de komende tien jaar met ongeveer 176% zal toenemen.

Honda CBR900RR Fireblade 1992

De Honda CBR900RR Fireblade 1992 veranderde het landschap van de motorsport; net zoals de CB750 23 jaar eerder deed. Onze experts raden aan om te investeren in een Fireblade in originele staat om op de lange termijn geld te besparen. Omdat Honda onderdelen slechts 20 jaar beschikbaar heeft, worden onderdelen die moeten worden vervangen alleen maar moeilijker te vinden en duurder. Onze experts verwachten dat de waarde van dit model de komende tien jaar met ongeveer 176% zal toenemen.

BMW R80 GS

De BMW 1980 R80GS is het archetypische model van de GS-serie en is nog steeds een van de best verkochte motorseries ter wereld. Dit is een slimme investering omdat de waarde van een vroeg model de afgelopen jaren meer dan verdubbeld is en onze experts zeggen dat dit alleen maar verder zal toenemen. Onze experts verwachten dat de waarde van dit model de komende tien jaar met ongeveer 187% zal toenemen.

Honda CB1100RD 1983

Veel mensen zouden zeggen dat de CB1100RD 1983 niet de mooiste motor is die Honda ooit heeft gemaakt, maar het was een van de eerste superbikes. Of je het nu leuk vindt of niet, de Honda CB1100RD 1983 is een lichtend voorbeeld van wat de 1-liter CB-serie betekende. Onze experts verwachten dat de waarde van dit model de komende tien jaar met ongeveer 187% zal toenemen.


Honda CB1100RD 1983

Yamaha YZF-R1 1998

Een van de grootste mijlpalen van Yamaha als het gaat om motorsport was de lancering van de YZF-R1 in 1998. Na deze lancering duurde het enkele jaren voordat de concurrenten van Yamaha de achterstand hadden ingehaald. Zelfs vandaag voelt het ontwerp vrij eigentijds aan. Wanneer je in een van deze modellen investeert, is het belangrijk om er een te zoeken met originele ramen, richtingaanwijzers en uitlaat. Probeer er bovendien een te vinden met minder dan 50.000 km, alles daarboven zal de waarde alleen maar verlagen. Onze experts verwachten dat de waarde van dit model de komende tien jaar met ongeveer 205% zal toenemen.

Kawasaki ZXR 750R

De exclusieve R-versie van de Kawasaki ZXR was misschien niet een van de snellere motoren van zijn generatie, maar het is een van de beste 750 cc sportmotoren. Deze race-georiënteerde versie heeft het meeste potentieel om in waarde te stijgen in vergelijking met andere ZXR-modellen. Onze experts verwachten dat de waarde van dit model de komende tien jaar met ongeveer 210% zal toenemen.

Ducati 900 Supersport

Een Ducati die op het punt staat om een klassieker te worden, is de 900 Supersport. Hoewel er andere modellen waren die waren gericht op de overzeese markten, heeft de 900 het meeste potentieel om een klassieker te worden en in waarde te stijgen. Onze experts verwachten dat de waarde van dit model de komende tien jaar met ongeveer 214% zal toenemen.

Triumph Speed Triple 1994

In 1994 was de Triumph Speed Triple intrigerend en imposant en hij werpt nog altijd zijn schaduw vooruit. Dankzij de heropleving van de café-racers en straatvechters ontstaan er kopieën, maar er gaat niets boven het origineel. De vloeistofgekoelde 885 cc 3-cilinder T309 was de enige versie van deze motor met carburateurs. In 1996 introduceerde Triumph brandstofinspuiting in de T509, maar de originele versie is die waarin je zou moeten investeren. Onze experts verwachten dat de waarde van dit model de komende tien jaar met ongeveer 225% zal stijgen.

____________________

Wil je investeren in of je investering te gelde maken? Bekijk onze klassieke motorveilingen of registreer je als verkoper op Catawiki.

Ontdek meer klassieke motoren | schuurvondsten


Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Trendrapport: wat gebeurt er in de markt voor oldtimers?

De blijvende populariteit van de SEAT-oldtimers

Een geschiedenis van Mercedes-Benz in drie auto‘s

  Maak je gratis Catawiki account aan

  Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

  Maak account
  Deel dit artikel
  Close Created with Sketch.
  Nog niet geregistreerd?
  Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
  Registreer nu