Overig

Is kopen op Catawiki veilig?

Als je overweegt om iets te kopen op Catawiki, dan wil je waarschijnlijk weten hoe veilig dit is. In dit artikel leggen we uit waarom de online veilingen van Catawiki een veilige plaats zijn om speciale objecten te kopen.

Alle veilingen zijn samengesteld door onze experts
Bij Catawiki kun je op een veilige manier in onze meer dan 300 wekelijkse veilingen speciale objecten vinden, erop bieden en ze - door middel van het winnende bod - kopen. Elke veiling wordt samengesteld door ons internationale team van experts. Dit zijn experts met specialistische kennis en jarenlange ervaring in hun vakgebied. Zij beoordelen alle aangeboden objecten en stellen elke veiling met zorg samen.


Een van onze experts, Lisa Kok, deskundige Moderne Kunst


Onze experts beoordelen de kavels die ze binnenkrijgen aan de hand van foto‘s en omschrijvingen die de verkoper heeft gemaakt en letten daarbij op alle details. Ze nemen contact op met de verkoper als ze extra informatie nodig hebben om de waarde en authenticiteit van een object te bepalen. Zij hebben de benodigde expertise om de juiste waarde van een object in te schatten.

Zo doen we er alles aan om geen vervalsingen in onze veilingen op te nemen. In geval van twijfel zullen onze veilingmeesters contact opnemen met de verkoper en kunnen zij besluiten een kavel niet te accepteren of uit de veiling te halen.

Veilig bieden en kopen
Je kunt met een gerust hart bieden en kopen op Catawiki. We hebben verschillende technische veiligheidsmaatregelen om onze bieders een veilige ervaring te geven. Een van deze maatregelen is bijvoorbeeld dat verkopers niet op hun eigen kavels kunnen bieden. Ons biedsysteem zal dit niet toestaan en elke poging om dit systeem te omzeilen zal resulteren in directe blokkering van het account van de verkoper.

Soms kun je zien dat een bieder zichzelf overbiedt. Dit kan verschillende redenen hebben:

1. Als bij een eerste bod de reserve price (verborgen ondergrens) van een kavel nog niet is gehaald kan een bieder zichzelf overbieden om zo te proberen de ondergrens van een kavel te bereiken.

2. Als een autobod (zelf ingesteld maximaal bod) wordt overboden, dan toont ons systeem het eerste bod en het autobod van dezelfde bieder na elkaar. Daarna volgt dan het bod van de nieuwe hoogste bieder.


Veilig betalen
Alle betalingen worden verwerkt door een beveiligd systeem. Je kan je gewonnen kavels eenvoudig en veilig betalen via je 'Mijn Aankopen' pagina. Vanaf het moment dat je kavel is verzonden wordt je betaling voor ongeveer 14 dagen door ons vastgehouden. Hierdoor heb je genoeg tijd om je kavel te ontvangen en te controleren en kun je eventuele problemen direct melden bij ons Klantenservice team.

Snelle en veilige verzending
Voor een snelle en veilige verzending die je zelf kunt volgen vragen we alle verkopers om de door jou gewonnen objecten binnen 3 werkdagen, aangetekend en verzekerd te verzenden.


Je geld is veilig
Als er problemen ontstaan (bijvoorbeeld als je kavel niet is bezorgd) vragen we je om binnen 10 dagen nadat je de melding ontvangt dat je kavel is verzonden contact op te nemen met ons klantenserviceteam. Ons klantenserviceteam heeft dan voldoende tijd om het probleem nader te onderzoeken, een claim te openen en indien nodig met de verkoper te bemiddelen.

Waarom is het zo belangrijk om binnen 10 dagen contact met ons op te nemen? Je betaling wordt tijdens deze periode nog door ons vastgehouden. Als er een probleem ontstaat kunnen we de betaling langer vasthouden terwijl we de zaak onderzoeken en (indien nodig) bemiddelen tussen jou en de verkoper.

Elke claim wordt apart en objectief geëvalueerd en onderzocht. We kiezen nooit zomaar de kant van de koper of de verkoper.

Contact opnemen met Klantenservice
We hopen dat al je transacties soepel verlopen. Als je toch tegen problemen aanloopt of zorgen hebt die niet in de veelgestelde vragen worden beantwoord, hebben we een speciaal klantenserviceteam voor je klaar staan.


Het hele team van Catawiki eind 2016

Hopelijk ben je nu klaar om met veel vertrouwen te gaan kopen op Catawiki. Je kan als eerste stap gratis een account aanmaken, waarmee je biedingen kan plaatsen. Als je wil gaan verkopen dan kan dat met hetzelfde account, je hoeft alleen maar aan te vragen dat je account wordt geautoriseerd om te verkopen

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!