Geschiedenis

Beroemde verzamelaars: Céline Dion's schoenenverslaving

“Her heart will go on“, en blijkbaar blijft haar schoenencollectie ook springlevend. De Canadese zangeres Céline Dion beweert ongeveer drieduizend paar schoenen te bezitten, maar geeft toe dat ze gestopt is met tellen omdat wiskunde niet haar sterkste kant is. Lees verder om meer te weten te komen over de schoenenverslaving van deze wereldster.

Carrière
Céline Dion groeide op in een arm, maar gelukkig gezin van 14 kinderen. Toen ze twaalf jaar was, werd ze ontdekt als artiest door muziekproducer René Angélil, waarmee ze later zou trouwen. In de jaren '90 vond je haar bijna non-stop in de hitlijsten. Ze heeft vele prijzen ontvangen voor haar muziek, waaronder vijf Grammy Awards en twee Oscars (voor de songs in 'Beauty and the Beast' en 'My Heart will go on'). Toen haar man in 1999 ernstig ziek werd, deed de zangeres het rustiger aan. Maar nu is ze terug aan de top met haar compilatie 'Un peu de nous', waarmee ze bovenaan de Franse hitlijsten prijkt, en haar deelname aan Disney‘s 'How does a moment last forever‘ voor de 2017-versie van de film 'Beauty and the Beast'.


Verslaving
Door haar succes zal ze nooit moeite hebben om de mooiste en duurste schoenen te kopen, zoals van Manolo Blahnik, Prada, Alaïa, en Jimmy Choo. Velen dromen daar over, maar ze staan bij Céline Dion allemaal in haar kast. De zangeres houdt van mooie dingen en vooral van het dragen van mooie dingen, maar volgens haar stylist is ze helemaal geen snob. Als ze iets leuk vindt, dan koopt ze het. Of het nu €2.000 of €20 kost.


Je kunt haar schoenencollectie misschien nog het beste omschrijven als een uit de hand gelopen verslaving. In een interview met Vanity Fair, vertelde Céline dat sommige mensen drugs gebruiken, maar dat zij schoenen koopt. Op een Amerikaanse talkshow vertelde ze Katie Couric dat het zelfs niet uitmaakt welke maat de schoenen zijn: "Ik ga naar de winkel en zeg 'Deze vind ik geweldig', en dan vragen ze me 'welke maat?'. En dan zeg ik, 'Oh, je begrijpt me verkeerd. Ik wil ze, dus in welke maten heb je ze?" Of ze nu schoenen draagt die te groot of te klein zijn, dat maakt haar niet uit... een schoen is tenslotte een schoen! 

Kast
De schoenenkast van Céline is niet zomaar een kast. In 2013 stond haar enorme villa (met uitgebreid waterpark) in Florida te koop, en toen werd het duidelijk dat haar schoenen een eigen kamer hadden. Ze had zelfs een systeem waarmee ze de schoenen met een druk op de knop voorbij kon laten rollen. Indrukwekkend! De schoenen waren niet bij de verkoop inbegrepen, dus ze moest deze meeverhuizen. Denk je eens in hoeveel verhuiswagens je nodig hebt om 3.000 paar schoenen mee te nemen! En de zangeres is niet de enige in haar familie met een passie voor schoenen. Haar zoon Nelson houdt er ook van om in haar pumps rond te lopen, en volgens de zangeres doet hij dat beter dan zij! 


De kast in Céline's huis in Florida  [Foto: Home Bunch]

Hou je net zo van schoenen als Céline? Je vindt elke week vele verschillende designerschoenen in onze Damesmode en Herenmode veilingen. Elke vrijdag starten nieuwe veilingen, dus je kan je schoenencollectie in korte tijd laten groeien!

Heb je al te veel schoenen? Als dat al mogelijk is... Dan kun je je designer schoenen ook aanbieden om te laten veilen op Catawiki . De eerste stap is om je in te schrijven als verkoper, en daarna kun je je schoenen, modeartikelen en andere accessoires ter beoordeling aan onze experts aanbieden. En wie weet? Misschien zie je je schoenen terug in de veiling van volgende week!

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu