Overig

Hoe werkt Catawiki?

Misschien heb je sommige van onze geweldige objecten online gezien en wil je weten hoe je ze kunt kopen? Of misschien heb je over ons gehoord via een vriend, maar weet je niet precies hoe je je eigen objecten verkoopt in de veiling? Het is onze missie om speciale objecten beschikbaar te maken voor iedereen. In dit artikel leggen we je uit wie we zijn en hoe Catawiki werkt, zodat ook jij plezier kunt gaan beleven aan het kopen en verkopen in onze wekelijkse online veilingen!

Wat is Catawiki? 
Catawiki is het snelst groeiende online veilingplatform ter wereld, met meer dan 14 miljoen maandelijkse bezoekers van over de hele wereld. Ons doel is om speciale objecten toegankelijk te maken voor iedereen. Dat betekent dat alle ruim 50.000 objecten in meer dan 300 wekelijkse veilingen uniek, exclusief of moeilijk te vinden zijn.

Wat maakt Catawiki uniek? Al onze veilingen worden samengesteld door een expert op zijn of haar gebied. Ons team van deskundigen beoordeelt elk object dat wordt aangeboden door onze verkopers en bepaalt of het geschikt is voor de veiling. Hierdoor blijft de kwaliteit van de veiling hoog en de selectie gevarieerd.

Wat kan ik kopen en verkopen op Catawiki?
We hebben het over 'bijzondere objecten', maar wat houdt dit precies in? Elk object op Catawiki moet een geschatte waarde van ten minste € 75 hebben, zoals bepaald door onze experts. Maar nog belangrijker is, het moet iets zijn dat je niet zo maar in de gemiddelde winkel kunt kopen; het moet een herinnering oproepen, of een passie. Meer informatie over wat een bijzonder object inhoudt vind je hier. 


Wie zijn onze experts?
We hebben een team van experts dat bestaat uit echte mensen die alle aangeboden objecten screenen en samenstellen in de wekelijkse veiling. Elk van deze deskundigen is een specialist in zijn vakgebied; ze hebben allemaal uitgebreide persoonlijke en professionele ervaring in hun eigen categorieën, waardoor ze uitsluitend de beste en meest interessante veilingen samenstellen.


Eén van onze bijna 200 experts, Lisa Kok, Expert Moderne kunst

Hoe werken de veilingen?

Zodra je een object hebt gevonden waarin je geïnteresseerd bent, is het tijd om te beginnen met het plaatsen van biedingen. Het bieden begint altijd bij € 1 voor kavels zonder minimumprijs. Voor kavels met een minimale geschatte waarde van € 200 en een minimumprijs, kunnen verkopers kiezen of het bieden begint bij de minimumprijs of vanaf € 1. Het is aan jou hoe je biedt; je kunt de veiling in de gaten houden en je biedingen handmatig plaatsen, maar je kunt ook een automatisch bod plaatsen. In dat geval kun je de maximale prijs invoeren die je bereid bent te betalen. Ons systeem zal je bod automatisch met het laagst mogelijke bedrag blijven verhogen, totdat het door jou ingestelde limiet bereikt is. Zo blijf je de hoogste bieder.

Wist je dat iedereen een verkoper kan worden op ons platform? Je kunt hier meer lezen over verkopen op Catawiki.


Als je deze week niet vindt wat je zoekt, dan kun je een veilingalert instellen. Voer eenvoudigweg een of meerdere trefwoorden in, en we brengen je automatisch op de hoogte wanneer kavels met deze trefwoorden in de veiling zitten. Zo zul je dat ene bijzondere object waar je naar gezocht hebt nooit mislopen.

Onderweg kopen en verkopen

Je kunt ook onderweg kopen en verkopen met onze gratis mobiele app. Gemakkelijk kavels uploaden en indienen vanaf je mobiele telefoon wanneer het je uitkomt en overal vandaan je biedingen plaatsen, zodat je de afloop van een veiling nooit mist.


Veilig betalingssysteem
Catawiki heeft een uniek betalingssysteem dat zorgt voor de veiligst denkbare koop- en verkoopervaring. Zodra je betaling is verzonden, vragen wij de verkoper om jouw object binnen 3 werkdagen te verzenden. Vanaf het moment dat het kavel wordt verzonden, wordt de betaling van de koper ongeveer 14 dagen vastgehouden. Daardoor is er tijd om het kavel te ontvangen en eventuele problemen te melden aan onze klantenservice. Wij hopen dat alle transacties soepel verlopen, maar als er ooit problemen zijn, dan zal onze klantenservice wanneer nodig bemiddelen tussen koper en verkoper, totdat een wederzijds bevredigende oplossing is gevonden.

Wat kost het om deel te nemen aan veilingen op Catawiki?
Het aanmaken van een account is helemaal gratis. Het is ook volledig gratis om zoveel objecten op Catawiki ter veiling aan te bieden als je zelf wilt. We rekenen alleen commissie als een artikel verkocht is. Dit betekent dat als je een kavel aanbiedt met een minimumverkoopprijs, en deze niet gehaald wordt bij het eindigen van de veiling, het kavel niet verkocht wordt en jou geen commissie in rekening wordt gebracht. Als je kavel verkocht wordt, wordt een provisie van 12,5% toegepast op het winnende bod. Deze commissie wordt opnieuw geïnvesteerd in het promoten van onze veilingen en het aantrekken van meer potentiële bieders op je kavels. Wees je ervan bewust dat er alleen BTW wordt berekend over de provisie, niet over het winnende bod. Het BTW-tarief is afhankelijk van het land waar je woont.

Er zijn ook geen kosten verbonden aan het bieden op onze veilingen. Wanneer je een kavel wint, wordt een veilingprovisie van 9% toegepast op het winnende bod. Houd er rekening mee dat eventuele verzendkosten ook zullen worden toegevoegd aan de factuur. Verzendkosten zijn afhankelijk van het land waar je woont. De verzendkosten staan altijd duidelijk vermeld bij de beschrijving van het kavel.

Waarom kopen en verkopen op Catawiki?

Er zijn tal van redenen om te kopen en verkopen op de online veilingen van Catawiki; van ons veilige betalingssysteem en toegewijde klantenservice die steeds voor je klaarstaat om te helpen, tot onze diverse wekelijkse veilingen en ons team van deskundigen die de kwaliteit hoog houden. 


Daar heb je het: onze instructies voor het gebruik van Catawiki. Ben je klaar om te beginnen? Je kunt een gratis account aanmaken en direct beginnen met bieden! En mocht je graag willen verkopen op Catawiki, dan kun je gratis verkoper worden met hetzelfde account. Als je nog vragen hebt, kan je veel antwoorden vinden op onze uitgebreide pagina met veelgestelde vragen.

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!