Nieuws

Hoe bepaal je de waarde van vintage Nintendo spelcomputers?

Heb je nog ergens een NES, SNES of Nintendo 64 liggen? Als je een vintage Nintendo spelcomputer bezit, overweeg dan om het stof er vanaf te vegen en hem aan te bieden voor een veiling. Waarom? Omdat hij heel veel geld waard kan zijn! Er zijn Nintendo-producten waarvan bekend is dat ze €100 tot meer dan €10.000 hebben opgeleverd. Wil je er graag achter komen of jouw vintage Nintendo meer waard is dan alleen nostalgie? Lees verder en leer over de factoren die de waarden bepalen.  

Staat
Het eerste criterium is de staat waarin de spelcomputer verkeert. Hoe goed heeft het de tand des tijds overleefd? Doet alles het nog? Heeft hij een kleine beschadiging van toen jouw broertje niet tegen zijn verlies kon en de controller ertegenaan gooide? Of is het een splinternieuwe Nintendo, nog in de ongeopende verpakking? Hoe beter de staat, hoe meer hij waard zal zijn.


Alles compleet?
Zitten alle kabels nog bij je Nintendo-set? Heb je ook alle controllers, de verpakking, accessoires en een handleiding? Des te authentieker en origineel het object dat je aanbiedt, des te meer geld je er voor zal krijgen. Supertip: Als je de handleiding niet meer hebt, overweeg deze dan tweedehands te kopen om de waarde van je set te verhogen.  


Speciale uitgaven
Net als bij de meeste verzamelobjecten is zeldzaamheid een belangrijke factor bij het inschatten van de waarde van een vintage spelcomputer. Als er maar een paar van een bepaald type Nintendo in omloop zijn, zijn verzamelaars meestal bereid daar meer voor te betalen dan voor de meer eenvoudig te vinden exemplaren. Doe wat onderzoek om er achter te komen of jouw Nintendo een speciale uitgave is of een van de weinige die er nog van over is. Als het laatste het geval is, zullen een heleboel mensen hem willen hebben!


Hopelijk heb je nu wat meer inzicht in wat je vintage Nintendo waard kan zijn. Bezoek onze wekelijkse Nintendo veiling of meld je direct aan als verkoper en start met het aanbieden van je Nintendo spullen voor onze veilingen. 

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!