Geschiedenis

Top 10 duurste pennen

Vergeet de gratis pen die je meenam van een expo. En de doorschijnende balpen. Vandaag hebben we het over luxe pennen. In de afgelopen jaren werden pennen uit het topsegment steeds gewilder; als statussymbool en vanwege de nostalgische gevoelens die het pre-digitale tijdperk oproept. Maar ze zijn ook populair als investering. De prijs van luxe pennen zit in de lift. In dit artikel presenteren we de top 10 van duurste pennen ooit verkocht.

10. Montegrappa – Fijnschrijver oude Mexicaanse beschaving (€127.433)
De oude Mexicaanse beschaving diende als inspiratie voor deze 18-karaats gouden pen. Het prachtige patroon op deze pen bestaat uit afbeeldingen van Mexicaanse goden en Maya-architectuur. Er zijn slechts 20 exemplaren van gemaakt, wat deels verklaart waarom ze zo duur zijn.

9. Montblanc – Bohème Royal Pen (€147.039)
Hoewel de Bohèmecollectie van Montblanc een populaire collectie is, onderscheidt de ‘Royal’ zich door 18-karaats witgoud en 1.351 diamanten. Daarmee is hij veel luxer dan zijn 'standaard' broertje.


8. Caran d’Ache – 1010 Vulpen (€ 155.950)
De naam 1010 verwijst naar de 10 minuten over 10, een stand die gezien wordt als de meest optimale stand voor horloge- of klokkenwijzers. In de naam reflecteert een prachtige balans en fijne detaillering die bij een duur Zwitsers horloge past. Met in totaal 10 exemplaren, in 18-karaats goud en saffier in het 'glas', is deze Caran d'Ache de juiste pen voor liefhebbers van luxe horloges en pennen.


7. Montblanc – Diamanten Solitaire Pen (Meisterstück Solitaire Royal LeGrand) (€155.950)
Deze pen is bijna volledig bezet met diamanten, in totaal 4.654 stuks. Maar dat is niet alles. De punt van deze vulpen is gemaakt van goud.

Foto: Luxury Launches

6. Montblanc – Limited Edition Boheme Papillon Pen (€205.329)
Vlinders en planten, gevormd in goud en diamanten, zijn terug te vinden op de saffieren behuizing van deze pen. Het gaat om in totaal 1.402 diamanten en 37 saffieren. Een echt juweel.

5. Montblanc – Prins Rainier III Limited Edition 81 (€231.876)
In 2005 overleed prins Reinier III van Monaco op 81-jarige leeftijd. Twee jaar later werd een beperkte oplage van 81 pennen uitgebracht ter ere van de prins. Deze pen heeft een witgouden diamantmotief met 996 diamanten en 92 robijnen, die verwijzen naar het Grimaldi-wapenschild.

4. Caran d’Ache – La Modernista Diamantpen (€236.153)
Deze pen werd ontworpen ter ere van de beroemde Catalaanse modernistische architect Antonio Gaudi. Hij telt 5.072 diamanten en 100 robijnen. Juwelenmaker Robert Perron werkte 6 maanden aan deze pen. 


3. Montblanc - Mysterieus Meesterwerk (€650.537)
Om zijn honderdste verjaardag te vieren, ging Montblanc een samenwerking aan met de juweliers Cleef & Arpels, die ook een verjaardag te vieren hadden. De naam verwijst naar een populaire methode van Van Cleef & Arpels om edelstenen te zetten, de serti mystérieux (mysterieuze zetting). Die werd gecombineerd met Montblancs beroemde Meisterstückpen, wat in het Nederlands ‘meesterwerk‘ betekent. Zonder twijfel heeft deze winnende combinatie geleid tot een waar meesterwerk.

2. Aurora – De Aurora Diamantpen (€1.310.520)
Jaarlijks kan slechts één gelukkig (en zeer rijk) persoon een Aurora diamantpen verkrijgen. Deze pen wordt gepersonaliseerd met het wapenschild, de handtekening of het portret van de eigenaar. De Aurora diamantpen telt meer dan 30 karaat aan diamanten, inclusief een grote cabochondiamant.

1. Tibaldi – Fulgor Nocturnus (€7.129.172)
Tibaldi heeft slechts 1 exemplaar van deze pen gemaakt. Daarbij werd uitgegaan van de Gulden Snede, die terug te vinden is in enkele van de grootste meesterwerken, van de piramides tot Michelangelo's ‘De schepping van Adam’. In 2010 werd de Fulgor Nocturnus verkocht voor meer dan €7 miljoen tijdens een veiling voor een goed doel. 


Dit zijn de 10 duurste pennen ooit verkocht. Wil jij ook graag een luxe pen kopen? Kijk dan eens bij onze pennen- en schrijfwarenveiling. Of misschien verrast het je wat luxe pennen kunnen opbrengen, en wil je er zelf een verkopen? Je kunt je eenvoudig registreren als verkoper en jouw objecten aanbieden op de veiling.

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!