Nieuws

Beginnersgids voor het verkopen van motorfietsen op Catawiki

Als je onze wekelijkse motorenveiling nog niet bezocht hebt, neem er dan even de tijd voor. Het is de moeite waard. Elke motor en bromfiets die we veilen, wordt geselecteerd door ons team interne motorexperts, allemaal specialisten met jarenlange ervaring. Elke week veilen we meer dan 200 bromfietsen en motoren. Hoe kun je daarop bieden? Volg onze beginnersgids voor het kopen van motorfietsen op Catawiki, samengesteld door onze experts, en voor je het weet rijd jij weg op een nieuwe motor, bromfiets of minibike!

Welke motorfietsen zijn te vinden op Catawiki?

Elke week veilen we op Catawiki bijzondere motoren, bromfietsen, minibikes en aanverwante objecten. Wat bedoelen we met 'bijzonder'? Zeldzame of unieke motoren die historische of culturele waarde hebben en die je niet vindt in de gemiddelde winkel of op andere online marktplaatsen. Onze veilingen bieden een mooie selectie vanaf de jaren 1920 tot begin 2000, samengesteld door onze interne motorexperts. Deze motorfietsen zijn klassiekers of worden dat binnen afzienbare tijd, en zijn interessant om in te investeren. Je treft er topmerken aan zoals Ducati, BMW en Triumph, om er een paar te noemen.


Elke week veilen we op Catawiki bijzondere motoren, bromfietsen, minibikes en aanverwante objecten.

De experts

We noemden eerder al ons team van motorexperts. Maar wie zijn die experts en welke rol spelen ze bij de veilingen? Elke veilingcategorie heeft zijn eigen team interne experts. Zij hebben de expertise om elk object dat ter veiling wordt aangeboden, vakkundig te beoordelen. Op die manier zorgen ze ervoor dat de kwaliteit en diversiteit op de veiling zo hoog mogelijk is. Onze motorexperts beoordelen alle motorfietsen die worden aangeboden door verkopers, en bepalen of ze geschikt zijn voor de veiling. Dat betekent dat ze de kwaliteit, authenticiteit en staat controleren.


Een van onze motorexperts: John Searle

Een bod uitbrengen

Iedereen kan meedoen aan de online veilingen van Catawiki; je hebt slechts één account nodig om te kunnen bieden, kopen en verkopen. Maak een gratis account aan en je kunt direct aan de slag.

Je kunt op twee manieren bieden bij onze veilingen: handmatig en automatisch. Bij een handmatig bod stijgt de prijs direct naar het door jou ingevoerde bedrag. Bij een automatisch bod wordt het eerstvolgende bod automatisch verhoogd met het kleinst mogelijke bedrag, totdat het door jou aangegeven bedrag is bereikt. Op deze manier blijf je de hoogste bieder, totdat je maximum is bereikt; wij doen het werk voor jou! 

Er zijn een aantal strategieën die je kunt gebruiken om uiteindelijk degene te zijn met het winnende bod. De belangrijkste tip van onze experts is om de veiling nauwlettend te volgen als hij bijna afgelopen is. Vergeet niet dat de looptijd verlengd wordt als je in de laatste minuut een bod uitbrengt. Dit kun je vergelijken met het aftellen van de veilingmeester bij live-veilingen, waarbij iedereen nog een kans krijgt een laatste bod te doen. "Eenmaal...andermaal..."

Bij Catawiki kun je zelf bieden of aangeven hoeveel je maximaal wilt betalen, zodat wij het bieden voor jou doen

Na de veiling

Heb jij het hoogste bod uitgebracht op het moment dat de veiling sluit, dan ben je de winnaar! We hebben een unieke betaalmethode die veilig is voor zowel kopers als verkopers. Als je betaling binnen is, brengen we je in contact met de verkoper om de verzending, of een afhaalmoment, voor je nieuwe motor, bromfiets of minibike te regelen.

Veel verkopers zijn bereid je te helpen om het transport van je nieuwe aankoop tegen een schappelijke prijs te regelen. Dat maakt het kopen van een motorfiets elders in Europa nog eenvoudiger!

Een laatste advies van John, onze interne motorexpert

Beleef niet alleen plezier aan het online bieden en kopen, maar zoek ook contact met andere motorliefhebbers. "Het zal je verbazen hoeveel forums, clubs en aardige mensen er zijn die jouw nieuwe aankoop bewonderen en je willen helpen," zegt John. "Veel mensen op die forums en bij die clubs hebben veel kennis en vinden het leuk je te helpen als je vragen hebt. Je kunt zo veel nieuwe vrienden maken, die je helpen met het vinden van onderdelen, restauratie, documentatie en registratie."

Catawiki biedt een brede selectie en een eenvoudig en veilig biedproces, en is daarmee een unieke en vertrouwde plaats om je volgende motorfiets te kopen. Ontdek het zelf en ervaar de spanning van het bieden, en de kick als jij de winnaar bent. Iedereen kan meedoen aan de online veilingen van Catawiki; je hebt slechts één account nodig om te kunnen bieden, kopen en verkopen. Maak vandaag nog een gratis account aan en neem een kijkje bij onze wekelijkse veilingen, samengesteld door onze interne experts.

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu