Geschiedenis

Top 5 duurste kerstversieringen ooit

Het is bijna weer Kerst. Niets is leuker dan je huis versieren met het hele gezin en samen in kerststemming te komen. Ben je op zoek naar inspiratie? Kijk dan eens naar onze lijst met de duurste kerstdecoraties ooit verkocht.

5. Kerststal van Swarovski
Kerststallen variëren doorgaans van klassiek en sober tot prachtig gedecoreerd, maar de ontwerpers van deze driedelige set, verkocht door Bergdorf Goodman, gingen nog een stapje verder. Deze set werd voor bijna €3.000 verkocht. Dat is niet verrassend, aangezien hij met de hand gemaakt is, met goud afgewerkt en bedekt met Swarovski-kristallen.4. De eerste kerstkaart
In 2001 werd de duurste kerstkaart op een veiling voor meer dan €24.000 verkocht. Deze kaart wordt niet alleen beschouwd als de duurste, hij zou ook behoren tot de allereerste set kerstkaarten die ooit gemaakt is. In 1843 werd het ontwerp van de allereerste kerstkaart met de hand ingekleurd door John Calcott Horsley. Er werden destijds 1.000 kaarten gedrukt en verkocht, maar slechts 12 daarvan bestaan nu nog. Deze wenskaart werd in 1843 door de beroemde Britse zakenman Sir Henry Cole naar zijn grootmoeder verstuurd.


3. Kerstbal
De duurste kerstbal werd in 2009 verkocht voor €92.000. Hij werd gemaakt door een Britse juwelier, van 18-karaats goud en meer dan 1.500 diamanten. De prachtige bal lijkt op een globe of planeet en heeft twee halo's met 188 robijnen. Het kostte een jaar om dit verbazingwekkende stuk te maken.

Foto: ResponseSource

2. Diamanten kerstkrans
Een bloemist uit Londen maakte de allerduurste kerstkrans, die werd verkocht voor €3,2 miljoen. De krans werd gedecoreerd met 16 robijnen en 32 diamanten. Hoewel diamanten voor eeuwig zijn, zijn blaadjes dat niet. Het groen, dat door de Finse ontwerper Pasi Jokinin-Carter uit Finland werd gehaald, bleef maar 12 dagen goed. Geen duurzame kerstkrans, maar hij maakte zeker een blijvende indruk!

Foto: Evening Standard

1. De kerstboom van €8 miljoen
In 2010 brak een hotel in Abu Dhabi het record van duurste kerstdecoratie aller tijden. De grote kerstboom stond in de lobby en was versierd met decoraties ter waarde van €8 miljoen. Een nieuw record voor het Guinness Book of Records. De takken van de 13 meter hoge kunstboom werden versierd met gouden en zilveren bogen, halskettingen, oorbellen en andere dure objecten.


Kerstmis is een tijd om bij je familie te zijn, vrienden te spreken en te reflecteren op het afgelopen jaar. En het uitkiezen van kersversiering kan erg leuk zijn! Neem eens een kijkje bij onze speciaal samengestelde kerstveiling en versier je huis met antiek, geluk en liefde!

Misschien vind je het een goed voornemen om in het nieuwe jaar te gaan verkopen op Catawiki. Dat kan door je eenvoudig te registeren als verkoper. Je kunt dan direct beginnen met het aanbieden van objecten!

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu