Overig

Beroemde verzamelaars: Orlando Bloom en zijn horlogecollectie

Orlando Bloom heeft het grootste deel van zijn volwassen leven in de schijnwerpers doorgebracht. Slechts twee dagen nadat hij afstudeerde van de theaterschool in 1999, kreeg hij de rol van Legolas in The Lord of the Rings, vlak daarna kwam Pirates of the Caribbean en al snel was hij een beroemdheid. Maar wat tot aan een overval in 2009 buiten de schijnwerpers is gebleven, is zijn indrukwekkende en geliefde horlogecollectie. Lees verder om meer te weten te komen over zijn fascinerende horlogecollectie.

The Bling Ring
Hoewel men Orlando wel vaker horloges heeft zien dragen, was de inhoud en omvang van zijn collectie niet echt bekend, en er werd ook niet over gesproken. Maar dit veranderde allemaal in 2009 toen hij het doelwit was van een bende van acht tieners bekend als 'The Bling Ring'. In 2008/2009 beroofde deze groep in 10 maanden tijd ongeveer vijftig huizen, waaronder die van sterren als Paris Hilton, Audrina Patridge, Rachel Bilson, Megan Fox, Lindsay Lohan en Orlando Bloom.


Bloom‘s horloges waren verborgen in een geheime ruimte in de muur, verborgen achter een boekenkast, en juist daarom was hij erg ongerust na de inbraak. Met zijn geliefde horloges zo goed verborgen, hoe kon iemand ze hebben gevonden zonder dicht bij hem te staan? Hij verdacht zelfs zijn schoonmaakster, wat voor een gespannen situatie tussen hen zorgde, en uiteindelijk weigerde zij nog langer voor hem te werken. Dus toen de inbrekers gewoon een groepje kinderen bleek te zijn, was hij geschokt, net als de rest van de wereld. Maar juist vanwege de diefstal, die de inspiratie was voor de film 'The Bling Ring' uit 2013, hebben we nu wel een beter idee van de schatten die Orlando Bloom in zijn horlogecollectie heeft begraven.

De Rolex Milgauss 6543
De 6543 was het eerste model dat werd geproduceerd onder de naam 'Milgauss' en er werden er maar weinig van gemaakt gedurende een korte tijd in de jaren '50, wat betekent dat ze uiterst zeldzaam zijn, én gewild door verzamelaars. De Milgauss werd oorspronkelijk ontworpen voor mensen die werken binnen een magnetisch veld, en kan daarom een indrukwekkende 1000 gauss aan magnetische fluxdichtheid aan. Bloom‘s bijzondere exemplaar heeft een 'zwarte draaibare ring‘ en een wijzerplaat die door de jaren heen van zwart naar bruin is veranderd. Verzamelaars noemen dit een tropische wijzerplaat en daar worden hoge bedragen voor betaald.

Foto: Rolex Magazine

De ‘Steve McQueen'
De Rolex Explorer II 1655 werd beroemd gemaakt door een andere ster, Steve McQueen. Hoewel het horloge het in het begin niet zo goed deed in de Rolex-collectie, werd hij ongekend populair toen niet bevestigde geruchten de ronde deden dat McQueen er eentje droeg. Het horloge kreeg zelfs zijn naam als bijnaam. De Explorer II 1655 werd gemaakt voor mensen die veel tijd in het donker doorbrengen, zoals speleologen, en heeft een oranje wijzer om aan te geven of het dag of nacht is. Of Steve McQueen er nu ooit wel of niet eentje droeg staat nog steeds ter discussie, maar we weten wel zeker dat Orlando Bloom een Explorer II 1655 uit 1973 bezit.

A 1973 Explorer II 1655, in het verleden aangeboden op Catawiki

De Rolex Submariner 6538
Aan de andere kant, staat de sterrenkwaliteit van de Submariner 6538 niet ter discussie. Het horloge was te zien om de pols van Sean Connery in verschillende James Bond-films, waaronder 'Dr. No', en latere modellen in 'From Russia with Love' en 'Goldfinger', en was de reden voor de bijnaam 'The James Bond' Rolex. Dit model werd erg geliefd bij verzamelaars, want wie wil er nu niet een leven als James Bond leven? De Submariner doet zijn naam eer aan door het te blijven doen tot 200 meter onder water, nog een reden waarom ze zo populair zijn onder verzamelaars, waaronder Orlando Bloom. Hij bezit niet alleen de 6538, maar ook de 5513 en de 16610.

Rolex Submariner 6538 gedragen door Sean Connery in Dr. No. Foto: Hodinkee

Er werden niet alleen Rolexen uit zijn collectie gestolen. Samen met de eerder genoemde horloges verdwenen ook twee IWC horloges en een Bremont. Maar met medewerking van Bloom vond de politie de daders een paar weken later, en de horloges werden teruggegeven. Wij denken dat de moraal van het verhaal is om een echte verzamelaar niet boos te maken...


Ben jij ook een horloge-fanaat? Onze wekelijkse horloge-veilingen bevatten duizenden luxe horloges om aan je collectie toe te voegen. En als je horloges hebt die je graag bij een andere liefhebber een nieuw onderkomen geeft, dan kun je je hier registeren als verkoper.

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!