Overig

Het duurste sieradenkistje ter wereld

Hou je van sieraden? Dan heb je natuurlijk een sieradenkistje nodig voor je verzameling! Een sieradenkistje kan functioneel en mooi zijn, maar moet je kostbare sieraden ook beschermen, zodat ze niet beschadigen. Waar moet je nu op letten als je op zoek bent naar de beste manier om je sieraden op te bergen? En wat is het duurste sieradenkistje ooit gemaakt? Lees verder voor een aantal tips & tricks, terwijl we je laten zien hoe je de perfecte sieradendoos vindt.

Het duurste sieradenkistje

De belangrijkste functie van een sieradenkistje is het bewaren van je prachtige oorbellen, armbanden en colliers. Maar waarom zou het kistje zelf ook niet prachtig mogen zijn? Een van de mooiste - en duurste - sieradenkistjes ooit gemaakt, heeft een waarde van meer dan €2,5 miljoen. In 2017 kwam het bedrijf Mouawad, dat luxegoederen produceert, met de indrukwekkende ’Flower of Eternity Jewellery Coffer’: een sieradenkistje gedecoreerd met diamanten, edelstenen en edelmetalen. En het is inderdaad prachtig. Het kistje telt in totaal 542,39 karaten aan witte en gele diamanten, 293,24 karaten aan witte en roze saffieren, 20,06 karaten aan robijnen en 1.899,75 karaten aan lapis lazuli. Wow! 


De duurste sieradendoos ooit verkocht

Waar moet je op letten 
Waar moet je nu op letten als je een sieradendoos koopt om je mooiste diamanten, edelstenen of goud in te bewaren? Dat hangt in de eerste plaats af van het type sieraden dat je hebt. Ringen kun je het beste in sleufjes opbergen, armbanden in ruime lades en voor halskettingen ben je waarschijnlijk het beste af met een staande armoire. Parelkettingen zijn echter vaak aan een kwetsbare draad geregen. Daarom kunnen ze het beste liggend bewaard worden. Een andere ruimte voor elk soort sieraden voorkomt dat ze verward raken.


Sieraden veilig opbergen
Als je een sieradenkistje koopt om je sieraden veilig op te bergen, let er dan op dat de binnenkant zacht of glad is en geen delen bevat die de sieraden kunnen beschadigen.  Zoek een kistje met verschillende secties, zodat je goud, zilver en andere metalen apart van elkaar kunt bewaren. Dit is belangrijk omdat zachtere materialen beschadigd kunnen raken door hardere materialen. Vergis je niet: diamant is misschien het hardst bekende materiaal op aarde, maar de ene diamant kan eenvoudig een kras veroorzaken op de andere! Zorg ervoor dat je sieradendoos de parels en edelstenen droog houdt, en houdt hem uit de buurt van hitte.


Vind jouw sieradenkistje op Catawiki
Als je onlangs een sieradencollectie bent begonnen en je hebt een mooi sieradenkistje nodig, houd dan onze wekelijkse veilingen in de gaten. Misschien zoek je een zilveren kistje dat past bij je zilveren oorbellen? Dan kan het perfecte kistje zich zomaar aandienen in onze zilverveiling. In onze curiosaveiling vind je prachtige sieradenkistjes met een lange geschiedenis, net als in onze veilingen van Aziatische kunst en kunstvoorwerpen. Wat hebben we nog meer te bieden? Je kunt je antieke sieradenkistjes ook verkopen op onze veiling, of je nu een professionele handelaar bent of slechts een paar exemplaren wilt aanbieden. Registreer je als verkoper en laat ze beoordelen door onze experts.

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!