Overig

Top 5 duurste Rolexhorloges

In samenwerking met Tom Tombeur - Horloge-expert bij Catawiki

Ondanks de concurrentie die Zwitserse horlogemakers te duchten hebben van elektronische horloges, weet Rolex zijn verkoopcijfers en reputatie als luxemerk hoog te houden. Vintage Rolexhorloges zijn nog steeds toppers op veilingen, zoals deze lijst laat zien. Ben jij een Rolexverzamelaar? Lees verder en ontdek de 5 duurste Rolexhorloges ooit verkocht.

5. Daytona ‘Albino’ ref. 6263 - €1,2 miljoen
Het Daytona-horloge is vernoemd naar het racecircuit Daytona in Florida, om de liefde van Rolex voor racing te benadrukken. De Daytona is een race-chronograaf ontworpen voor heren, en deze specifieke ‘Albino’ Daytona, ref. 6263 is eigendom geweest van gitaarlegende en zanger Eric Clapton. Het horloge werd gemaakt in 1971 en heeft een roestvrijstalen behuizing en roestvrijstalen bandje. Er werden er slechts vier van gemaakt, en het horloge van Eric Clapton werd voor bijna €1,2 miljoen verkocht in 2015.


Foto: Forbes

4. De Split-Second Chronograph ref. 4113 - €2 miljoen
Deze dubbelchronograaf is het grootste Rolex-polshorloge ooit gemaakt. Het heeft een diameter van 44 millimeter. Van deze horloges zijn er slechts 12 gemaakt en van 8 is bekend dat ze eigendom zijn van mensen rondom het Ferrari-raceteam. Wat dit horloge zo uniek maakt, is dat het het enige horloge van Rolex is met twee centrale secondewijzers.


Foto: Beautiful Life

3. Lemon Dial Paul Newman Daytona ref. 6263 - €3,2 miljoen
Als een horloge de bijnaam ‘The Legend’ heeft, weet je dat het met recht op deze lijst staat. Deze 18-karaats geelgouden Rolex Daytona heeft een “lemon” wijzerplaat die contrasteert met de zwarte miniwijzerplaten. Van dit horloge bestaan slechts 3 exemplaren. Geen wonder dat het meer dan €3 miljoen waard is!


Foto: revolution.watch

2. Bao Dai ref. 6062 - €4,2 miljoen
Dit horloge is eigendom geweest van de laatste monarch van Vietnam, Bao Dai. Maar dat is niet de enige reden dat het is verkocht voor meer dan €4 miljoen op een veiling. Het horloge uit 1952 was destijds een van de meest gecompliceerde polshorloges van Rolex, met een drievoudige kalender en maanfasenindicator. Het is gemaakt van 18-karaats goud met diamanten indexen op een zwarte wijzerplaat.


Foto: Watchtime

1. Paul Newmans Rolex Cosmograph Daytona ref. 6239-  €14,8 miljoen
Paul Newmans Cosmograph Daytona is niet alleen de duurste Rolex, maar ook veruit het duurste horloge ooit verkocht. Het was een cadeau van zijn vrouw, die vanwege zijn liefde voor motorracen bezorgd was over zijn veiligheid. Daarom staat achterop deze Cosmograph Daytona uit 1968 de inscriptie ‘DRIVE CAREFULLY ME’. Vijftien jaar later gaf Newman het horloge cadeau aan de vriend van zijn dochter, eenvoudigweg omdat hij geen horloge had. In 2017 leverde het op een veiling bijna €15 miljoen op. Dat bedrag ging naar de Newman's Own Foundation en de Nell Newman Foundation. Een terechte nummer 1, en dat zal dit horloge waarschijnlijk wel een tijdje blijven!


Foto: The Telegraph

Vintage Rolexhorloges zijn momenteel erg waardevol. Dus als je een vintage horloge hebt, kan het nu het juiste moment zijn het te veilen! Verkoper worden op Catawiki is gratis. Laat onze experts je helpen een mooie winst te maken op je Rolex. Of neem een kijkje bij onze Rolexveiling als je je verzameling wilt uitbreiden - als investering of gewoon omdat je van deze prachtige uurwerken houdt. 

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!