Geschiedenis

Verdien geld online: Vijf tips om succesvol te verkopen op Catawiki

Zoek je naar manieren om geld te verdienen met de online verkoop van antiek en verzamelobjecten? Bij Catawiki kun je snel, eenvoudig en veilig geld verdienen door jouw objectren aan te bieden op de veiling. Kopers en verkopers uit de hele wereld kiezen voor Catawiki vanwege de snelle en veilige betalingen, de door experts samengestelde veilingen en de hoge kwaliteit van de selectie. Om online geld te verdienen hoef je je alleen maar te registreren. Daarna kun je eenvoudig objecten aanbieden. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens naar deze 5 tips van onze experts om een succesvolle verkoper te worden op Catawiki.

1. Weet wat je kunt aanbieden
Je wilt dus graag online geld verdienen. Maar welke objecten kun je aanbieden op de veilingen van Catawiki? Onze eigen experts beoordelen alle objecten zorgvuldig om er zeker van te zijn dat alleen de hoogste kwaliteit en de meest bijzondere objecten geveild worden. Wil je dat jouw kavel geaccepteerd wordt, dan moet het een bijzonder object of verzamelobject zijn. Dat kan betekenen dat het zeldzaam, ongewoon of heel bijzonder is. We hebben meer dan 80 veilingcategorieën, variërend van oldtimers en antieke sieraden tot retro videogames, bijzondere edities van horloges en verzamelmunten, om er een paar te noemen. Als jouw object uniek, interessant of antiek is, willen we het graag zien!

Meer over het soort objecten dat je kunt aanbieden, vind je in het artikel 'Wat kan ik verkopen op de veilingen van Catawiki?


2. Neem goede foto's
Vervolgens is het belangrijk om goede foto's van je bijzondere object te maken. Aansprekende foto's zijn erg belangrijk als je de aandacht wilt trekken en kopers wilt verleiden te bieden op jouw kavel. Online kopen betekent uiteraard dat potentiële bieders geen mogelijkheid hebben om jouw kavel persoonlijk te bekijken. Daarom zijn gedetailleerde foto's van hoge kwaliteit zo belangrijk. Hoe meer foto's, hoe beter. Zorg ook voor close-ups van belangrijke onderdelen en neem foto's vanuit elke hoek. Bij kunst bijvoorbeeld: Neem foto's van zowel de voor- als achterkant van het kunstwerk inclusief alle randen, maak close-ups van de handtekening, oplage, datum en andere geschreven of gedrukte tekst. Bekijk ook onze 14 tips voor een hogere opbrengst. Deze lijst met belangrijke tips helpt je duidelijke en professionele foto's te maken... Ook als je geen professional bent!

Een paar voorbeelden van goede foto's van kavels:


3. Een goede beschrijving
Om potentiële kopers aan te moedigen te bieden op jouw kavel, moet je een gedetailleerde beschrijving van het object geven. Doe dit gedegen en eerlijk en volg bij je beschrijving het vereiste format. Zorg ervoor dat je, indien mogelijk, de volgende informatie verstrekt: titel, maker, productiedatum, serienummer, materiaal, omvang, gewicht, bewijs van authenticiteit en details over eventuele gebreken. Samen met de foto's wordt de beschrijving door onze experts gebruikt om de geschiktheid van het object voor de veiling te beoordelen. Dat betekent dat we je om meer informatie kunnen vragen als de beschrijving niet gedetailleerd genoeg is. Let er dus op dat je direct alle relevantie informatie geeft als je een object aanbiedt. Op die manier verloopt de verkoopervaring veel soepeler, sneller en efficiënter.

Enkele voorbeelden van goede beschrijvingen:


4. Geen reserve price
Je hebt nu een kavel met goede foto's en een goede beschrijving. Wat moet je nog meer weten? Als jouw kavel een geschatte waarde heeft van €200 of meer, kun je een reserve price instellen. Dit is een minimumprijs die voor bieders niet zichtbaar is. Pas als die prijs bereikt is, kan het kavel verkocht worden. Gemiddeld genomen trekken kavels zonder reserve price echter 29 procent meer bieders. Overweeg dus om geen reserve price in te stellen, als je de kans wilt vergroten je kavel met succes te verkopen.


5. Bereken vooraf de verzendkosten
Als je het object verkocht hebt, moet het verstuurd worden naar de gelukkige koper met het winnende bod. Het is dus belangrijk de juiste kosten voor verzending te selecteren. We raden je ten zeerste aan objecten verzekerd en met een tracking code te verzenden, om er zeker van te zijn dat ze veilig en onbeschadigd aankomen. Doe vooraf wat onderzoek naar de verzendkosten, zodat je ongeveer weet wat het kost en hoeveel je wilt doorberekenen aan kopers. Een goed startpunt is je plaatselijke postbedrijf. Daar kunnen ze je vertellen wat het kost objecten binnen Europa en daarbuiten te versturen. Ook kunnen ze je informeren over verzekeringen en registratie. Veel verkopers zijn verrast door de concurrerende prijzen en veiligheidsopties die nationale postbedrijven bieden. Verder raden we aan hun diensten en prijzen te vergelijken met die van koeriersbedrijven zoals DHL en FedEx. Zij leveren sneller en zijn meer gespecialiseerd in transcontinentale zendingen. 


Als je deze 5 tips ter harte neemt, zul je zeer waarschijnlijk een zeer succesvolle verkoper op Catawiki worden! Iedereen kan verkoper worden op Catawiki, of je nu een professionele handelaar bent of vanuit huis je persoonlijke objecten wilt verkopen. Het is snel, eenvoudig en spannend! Je kunt je nu direct aanmelden voor een gratis account en objecten aanbieden voor de veiling. Onze experts zien graag wat je te bieden hebt!

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu