Geschiedenis

Top 5 duurste zonnebrillen

Zonnebrillen werden in de jaren 1920 populair dankzij Hollywood, en sindsdien zijn ze veel meer dan alleen een bescherming tegen de zon. Ze zijn niet alleen functioneel en modieus, maar behoren ook tot de luxegoederen. Of ze nu helemaal van goud zijn of geïnspireerd op het oude Rome, er bestaan enkele zeer exclusieve zonnebrillen. Onze mode-experts zetten de 5 duurste zonnebrillen voor je op een rij.

5. CliC Gold 18-karaats gouden sportzonnebril - € 62.000

De enige sportzonnebril die deze lijst haalt is de CliC Gold. Elk onderdeel is gemaakt van puur 18-karaats goud. CliC-oprichter Ron Lando loopt al een tijdje mee in de business en creëert graag extravagante oogmode. Hij was al beroemd om de duurste leesbril ter wereld, toen hij ging samenwerken met de bekende sieradenontwerper Hugh Power. Dit keer was het doel de duurste sportbril ooit te maken. Hun meesterwerk is met de hand gemaakt. In elk van de 100 geproduceerde brillen zit bijna 50 uur werk.  • Elke CliC Gold-zonnebril is gemaakt van 18-karaats puur goud
  • Foto: CliC Gold


4. Cartier Panthère-zonnebril - € 132.000

Cartiers prachtige zonnebril, de Panthère, is eveneens een uniek kunstwerk. De naam verwijst naar de kleine panterfiguren die te zien zijn op de armen van de bril. Het montuur is gemaakt van 18-karaats goud. Maar dit is niet het enige luxe-element. De zonnebril telt 645 saffieren en 561 diamanten. De glazen moeten apart besteld worden, zodat de drager kan bepalen of hij de bril als zonnebril of reguliere bril wil gebruiken.  • Het montuur van Cartiers Panthère-zonnebril telt 645 saffieren en 561 diamanten
  • Foto: Cartier3. Shiels Jewellers smaragd-zonnebril - € 166.000

De Romeinse keizer Nero gebruikte smaragd om zijn ogen te beschermen tegen de zon. Zo kon hij meer genieten van de gladiatorengevechten. Shiels Jewellers liet zich hierdoor inspireren bij deze zonnebril, die een gouden montuur heeft met diamanten. Het meest exclusieve deel zijn de glazen van smaragd. Het kostte 5 jaar om ze te verwerven, te vormen en te slijpen. De eigenaren van het Australische bedrijf, Albert en Nyra Bensimon, zorgden ervoor dat ze iets bijzonders creëerden, in navolging van de visie van oprichter Jack Shiels.


  • Het kostte 5 jaar om de glazen van de zonnebril van Shiels Jewellerste verwerven, te vormen en te slijpen
  • Foto: Pinterest


2. DG2027B-zonnebril € 318.000

Op bijna geen enkele lijst met luxe merken ontbreekt het altijd actuele high-endmerk Dolce and Gabbana, en deze lijst vormt daarop geen uitzondering. Aan de DG2027B-zonnebril hangt een prijskaartje van meer dan €300.000. Daarmee haalde het Italiaanse modehuis jarenlang de eerste plaats dit soort lijstjes. Nu staat het op de tweede plaats, maar de eigenaar van deze zonnebril is daardoor niet minder bevoorrecht. De bril met gouden montuur en in bruintinten, draagt ook op zeer herkenbare wijze de naam van het modemerk. De namen 'Dolce' en 'Gabbana' zijn met kleine diamanten gegraveerd in de armen van de bril.


De namen 'Dolce' en 'Gabbana' zijn met kleine diamanten gegraveerd in de armen van de DG2027B-zonnebril


1. Chopard De Rigo Vision-zonnebril € 339.000

Het Zwitserse bedrijf Chopard is de trotse maker van de duurste zonnebril ter wereld. Chopard ging hiervoor een samenwerking aan met De Rigo Vision. Het meesterwerk is gemaakt van 60 gram 24-karaats goud en gedecoreerd met 51 diamanten. De goudgestippelde armen geven deze designerbril een unieke uitstraling.


De duurste zonnebril ter wereld is de Chopard De Rigo Vision-zonnebril

Je ogen verdienen de beste bescherming en luxe. Neem eens een kijkje bij onze modeveiling brillen voor een breed scala aan prachtige designerbrillen en vintage zonnebrillen.

Wist je dat je met slechts één account kunt kopen en verkopen op de wekelijkse veilingen van Catawiki? Daarvoor hoef je geen professional te zijn. Onze experts helpen je graag op weg bij het verkopen van je mode-items op onze online veilingen.

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu