Nieuws

Hoe investeer je in Rolex horloges?

Zou je willen investeren in een Rolex horloge? Je bevindt je in een fantastische markt - Rolex blijft maar groeien en is nog steeds een van de meest luxe horlogemerken ter wereld. Met product placement, mond-tot-mond reclame en de steun van beroemdheden houdt het bedrijf haar status en de vraag hoog. Rolex horloges zijn en blijven erg gewild en zijn daarom dus een investering waardig. Maar hoe weet je nu welke Rolex je tijd, moeite en geld waard is? Lees wat onze horlogedeskundigen zeggen over investeren in Rolex horloges.

Model
Over het algemeen is Rolex zo succesvol dat elk Rolex-horloge naar alle waarschijnlijkheid waardevast is op de tweedehands markt, ongeacht het model. Sommige modellen worden echter beschouwd als waardevoller dan andere als het gaat om de verkoop. Neem bijvoorbeeld eens de Submariner als voorbeeld. Dit is toch wel een van de meest populaire Rolexen waar altijd vraag naar is, en heeft een gestage prijsstijging laten zien ten opzichte van de inflatie sinds het horloge in 1953 op de markt kwam. Je zou zomaar €4.000 kunnen neerleggen voor een Submariner om deze weer voor €10.000 te kunnen verkopen. Andere modellen die solide investeringen vormen zijn onder andere de Rolex GMT, de Daytona en de Day-Date.


De aankoopprijs
Wat is de gouden regel van een goede investering? Koop laag in en verkoop tegen een hoge prijs. Maar aangezien het zeer ongebruikelijk zou zijn om 'goedkoop' een Rolex te kopen, gaat deze mantra waarschijnlijk niet op voor investeringen in Rolexen. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je een fortuin moet neerleggen voor je investeringsstuk. Rolex-horloges kun je al kopen voor de schappelijke van rond de €1.000. Alhoewel dit wel afhangt van het model, ga er vervolgens van uit dat je ten minste 2 jaar moet wachten voordat je horloge in prijs gaat stijgen. Doe onderzoek om ervoor te zorgen dat je een goede investering doet. Onze horloge-experts kunnen je daarbij helpen.


Wat is je persoonlijke mening over het horloge
Je zou uren kunnen besteden aan onderzoek naar de schommelende investeringsmarkt en dan zelf de waarde berekenen om zo een verantwoorde investering te doen in een Rolex. Maar probeer het eens met deze eenvoudige techniek: Stel jezelf de vraag: wat vind ik zelf van het uiterlijk van deze Rolex? Zou ik dit horloge zelf dragen? Geeft het me een goed gevoel? Als het antwoord op deze drie vragen 'ja' is, dan zou het kunnen zijn dat je de juiste Rolex hebt gevonden om in te investeren. Als je een Rolex kiest van je eigen smaak, dan kies je voor iets persoonlijks en juist daarin zit de waarde. Als je dan ook nog winst kan maken als het tijd is om hem weer te verkopen, dan is dat een mooie bonus.


Authenticiteit
Net als met vele andere luxegoederen waar veel vraag naar is, zoals designertassen en zonnebrillen, worden horloges vaak nagemaakt. Een bloeiende markt voor Rolex-horloges gaat helaas hand in hand met de productie en verkoop van inferieure namaakgoederen aan onwetende kopers. Hoewel het soms eenvoudig is om een nephorloge te identificeren (zo kan bij een reproductie vaak het beroemde kroonlogo ontbreken of het horloge te licht aanvoelen), is er een deskundig oog nodig om achter meer authentiek uitziende en voelende vervalsingen te komen. Een manier om te voorkomen dat je je zuurverdiende geld uitgeeft aan een vervalsing is om het horloge te kopen van een gerenommeerde verkoper - een Rolex-specialist die het werk voor je kan doen. Onze wekelijkse Rolexveiling wordt samengesteld door een team van onze eigen horlogedeskundigen, die hun expertise en kennis inzetten om ervoor te zorgen dat de horloges die worden verkocht op Catawiki van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn. Klaar om te investeren? Lees verder!


2 van onze horloge-deskundigen: Michael Schumann (links) en Berry Harleman (rechts)

Catawiki is het ideale platform om Rolex- horloges te kopen en te verkopen. Ons team van horlogedeskundigen is er om de verkoop te ondersteunen en helpen je om zeker te zijn dat je een goede Rolex-investering doet. De wekelijkse selectie is enorm en van extreem hoge kwaliteit. Bezoek onze Rolex veiling en ontdek het uurwerk dat je in de toekomst een mooi rendement kan geven... en hopelijk veel draagplezier in het heden!

Als je een Rolex in je bezit hebt, of een ander luxe merkhorloge, en je nieuwsgierig bent hoeveel dit zou kunnen opbrengen op de tweedehandsmarkt, dan kun je hem aanbieden op de veiling. Het is gratis om je object aan te bieden. Onze hoge opbrengsten en eenvoudig indienproces zorgen ervoor dat het een fluitje van een cent is om je Rolex online te verkopen. Word verkoper en oogst de winst van je Rolex-investering.

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!