Overig

De invloed van de UFC 220 op de waarde van sportmemorabilia

Bij Catawiki zien we in onze veilingen regelmatig boksmemorabilia langskomen, met handtekeningen van grootheden als Muhammad Ali, Mike Tyson, Sugar Ray Leonard. Onze eigen sportexpert Marc Jans is sportfotograaf en heeft zijn eigen indrukwekkende collectie van gesigneerde memorabilia opgebouwd. Dankzij zijn liefde voor verzamelen kent Marc Jans de markt van sportmemorabilia erg goed. Nu de UFC 220 eraan komt, zullen boksmemorabilia in waarde gaan stijgen. Marc legt uit hoe evenementen zoals UFC 220 de waarde van sportmemorabilia beïnvloeden.

Fans
Het zijn vooral de fans die de markt van sportmemorabilia bepalen. Hoe meer fans een sport heeft, hoe groter de kans dat memorabilia van die sport gewild en waardevol zijn. Zo was golf ooit een niet erg populaire sport, tot Tiger Woods het aantal fans vergrootte. Als resultaat steeg de vraag naar, en waarde van golfmemorabilia. Boksen is een sport die over de hele wereld wordt beoefend en heeft daarom veel aanhang opgebouwd. Met de UFC 220 in het verschiet kun je er zeker van zijn dat die fans op zoek zullen gaan naar een stukje memorabilia van hun favoriete sport.


Successen en handtekeningen
Het succes van een team of een speler stuwt ook de marktwaarde op. Als een team een goed jaar heeft dan zullen meer fans geassocieerd willen worden met dat succes en meer bereid zijn te investeren in memorabilia. Het winnen van grote sportevenementen, zoals de UFC 220, zal ook de waarde van memorabilia verhogen. Dus alhoewel de foto‘s van Miocic of Ngannou met hun handtekening je nu nog niet rijk zullen maken, zal de waarde van deze memorabilia vrijwel zeker stijgen als deze bokser wint.

Zo'n beetje iedereen kan je vertellen dat een handtekening de waarde van memorabilia kan verhogen, maar Marc zegt dat het belangrijk is dat de handtekening authentiek is en, indien mogelijk, voorzien van bewijs daarvan. Een certificaat van echtheid en/of een foto van het moment van ondertekening kan de waarde van jouw sportmemorabilia aanzienlijk doen stijgen.


Belangrijke momenten en gebeurtenissen
Belangrijke momenten in de carrière van een sporter kunnen een positieve of negatieve invloed hebben op de waarde van de door hen ondertekende memorabilia. Als iemand een record breekt, een geweldige wedstrijd bokst, een moeilijke tegenstander verslaat of een prijs wint, dan zal dit niet alleen de populariteit van de sporter verhogen, maar ook de vraag naar - en daarmee waarde van - hun memorabilia. Wat denk je van de rematch uit 1997 tussen Holyfield en Tyson? Direct na de daaropvolgende uitbarsting van Tyson schoot de waarde van Tyson memorabilia omhoog, omdat iedereen wel een memorabilia wilde. Zelfs gebeurtenissen buiten de sportwereld kunnen de waarde van memorabilia doen stijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld sporters die gaan acteren of zich gaan inzetten voor liefdadigheid. De UFC 220 zal ongetwijfeld zo'n gebeurtenis zijn en zo invloed hebben op de waarde van sportmemorabilia.


Tijd
De economie speelt een belangrijke rol in het beïnvloeden van de waarde van sportmemorabilia, want het gaat om het systeem van vraag en aanbod. Vele sportfans zullen toegangstickets en programma's weggooien of ze slechts een paar jaar bewaren. Daardoor zullen deze items na vele jaren schaars worden en daarom waardevoller zijn als ze in perfecte staat zijn behouden. Dus bewaar je UFC 220 tickets en programma's, bescherm ze tegen de elementen en bewaar ze als een investering!

Met het komende evenement van de UFC 220, kunt u verwachten om te zien een toename van de sportmarkt memorabilia, waardoor dit een geweldige tijd om te investeren, maar ook om te verkopen en contant geld in op uw beleggingen. Bij Catawiki organiseren we wekelijkse sportmemorabilia veilingen waar je een stukje sportgeschiedenis kan kopen en memorabilia uit je eigen collectie kan verkopen. Je hebt alleen maar een gratis account nodig en kan gelijk aan de slag. Mis deze kans niet om te profiteren van dit sportevenement!

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!