Overig

Top 5 meest opmerkelijke objecten geveild op Catawiki

Elke week veilen onze veilingmeesters de meest bijzondere objecten. Maar wat zijn eigenlijk de meest opermerkelijke objecten die ooit zijn geveild op Catawiki? We hebben de top 5 meest opmerkelijke objecten onder elkaar gezet.

5Hoed Michael Jackson – 5.000 euro

Sinds 1983 was de zwarte fedora gleufhoed een onmiskenbaar onderdeel van Michael Jackson zijn iconische stijl. Op Catawiki werd deze door Michael Jackson gedragen zwarte hoed voor 5.000 euro geveild. Bijzonder is dat in de hoed nog sporen van de make-up van de King of Pop te vinden waren.

4. Kleinste pistool ter wereld – 4.000 euroEind 2014 werd op Catawiki het kleinste pistool ter wereld verkocht. Het betrof een 6 schots revolver uit 1870 van slechts 4 cm lang. Deze mini pistolen werden tussen 1850 en 1880 in België gemaakt door Luikse wapenmeesters. Ze worden ook wel "pièce de maîtrise" genoemd en dienden om het niveau der bekwaamheid van een maker te bewijzen.

3. Heksenveroordeling uit 1603 – 2.500 euro

Deze originele heksenveroordeling uit het begin van de 17e eeuw beschrijft het oordeel van een proces tegen Ursula Grimm. Saillant detail in de veroordeling is dat de man van Ursula de kosten van de executie moest betalen.

2. Kaak van een Tyrannosaurus Rex - 10.000 euro

Tijdens een veiling met 65 bijzondere dinosaurus fossielen werd deze kaak met 16 tanden van een T-rex geveild. Voor ruim 10.000 euro wisselde de kaak van eigenaar.  Wat voor doel de nieuwe eigenaar met de kaak had is tot op heden nog niet bekend.

1. Een haar van Napoleon – 2.500 euro

Op 4 juli 1817 knipte de dokter van Napoleon één enkel haartje van Napoleon af. De haar werd als blijk van waardering gegeven aan de Engelse kapitein die Napoleon moest bewaken op het eiland Sint Helena. Het haartje van misschien wel de bekendste persoon uit de geschiedenis staat daarom op nummer één in deze lijst.

Deze objecten zijn slechts een kleine greep uit alle bijzonderheden die elke week geveild worden op Catawiki. Hou onze website goed in de gaten!

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!