Verkooptips

Online verkopen: wat Catawiki onderscheidt van andere verkoopplatformen

Er zijn tegenwoordig vele online marktplaatsen, e-commerce sites en veilingplatformen beschikbaar. Maar soms kan het moeilijk zijn om te weten wie je kunt vertrouwen en waar je terecht kunt voor het verkopen van je dure objecten voor een goede prijs. Catawiki is 's werelds snelst groeiende online veilingplatform, en voor miljoenen mensen over de hele wereld is het dé plek om bijzondere objecten te kopen en verkopen. Of je nu een professionele handelaar bent of gewoon iets vanuit huis wilt verkopen, iedereen kan kopen en verkopen op Catawiki. Maar hoe onderscheiden wij ons van andere online verkoopplatforms? Ontdek het hier.

Wat maakt Catawiki zo uniek?

Onze selectie van bijzondere objecten, interne experts en onze unieke combinatie van veilingen in traditionele stijl zijn slechts enkele manieren waarop Catawiki zich onderscheidt van andere verkoopplatformen. Lees verder om meer te ontdekken...


Onze kopers zijn op zoek naar ongewone, unieke en moeilijk te vinden objecten
Wil je een limited edition stripboek of een extreem zeldzaam Rolex horloge verkopen, dan zoek je waarschijnlijk een publiek van toegewijde verzamelaars die in jouw bijzondere object geïnteresseerd zijn en bereid zijn een goede prijs te betalen. We trekken een publiek van 14 miljoen mensen per maand, die weten dat Catawiki de plek is om objecten te vinden die je niet in een doorsnee winkel tegenkomt.


In-house experts stellen veilingen samen
Om verkopers te helpen de beste resultaten te behalen, is een team van interne experts beschikbaar, die allen specialisten zijn op hun specifieke gebied. Onze experts screnen alle objecten die ter veiling zijn aangeboden, werken met de verkopers om ervoor te zorgen dat de partij optimaal is, en maken veilingen waarvan zij denken dat ze gunstig zijn voor zowel kopers als verkopers. Kopers weten dat de veilingen zorgvuldig zijn samengesteld door deze experts, en daarom wordt een meer gespecialiseerd, vertrouwend publiek aangetrokken.


Van links naar rechts: Eric Toonen (Muntenexpert), Lisa Kok (Modernekunstexpert), Daan Hartevelt (Postzegelexpert) en Dirkjan Brinks (Stripexpert)

Online veilingen in traditionele stijl
Catawiki is een unieke mix van online kopen en een live veiling bezoeken. Nieuwe veilingen starten elke vrijdag en lopen meestal een week of twee, om mensen van over de hele wereld een kans te geven de kavels te bekijken en hun bod te plaatsen. Objecten zijn gerangschikt in categorieën, om het eenvoudiger te maken ze te doorzoeken. En onze experts geven meestal een schatting van de waarde van een kavel alvorens het in de verkoop gaat. Wij zijn van mening dat dit alle voordelen en het respectabele karakter van een traditioneel veilinghuis combineert met het gemak van een online platform.


Veilige betalingen
Catawiki biedt een uniek betalingssysteem dat is ontworpen om zowel kopers als verkopers te beschermen. Nadat een koper een kavel heeft gewonnen, moet deze binnen 3 werkdagen de aankoopprijs en verzendkosten betalen. De verkoper krijgt vervolgens een bericht dat het item kan worden verzonden of beschikbaar kan worden gesteld om op te halen. Dit beschermt verkopers tegen het verzenden van items die nog niet zijn betaald. Bovendien houdt dit de transacties betrouwbaar omdat de koper en verkoper pas in contact komen na ontvangst van de betaling. Na de 14 dagen worden de verzendkosten en de aankoopprijs, min 12,5% provisie, overgemaakt aan de verkoper. De provisie wordt gebruikt om te investeren in advertenties en andere marketinginspanningen om aandacht voor de veilingen te genereren.

Vrij aanbieden
Je kunt volledig gratis zoveel objecten aanbieden als je wilt. Er is geen limiet, en zonder kosten. Je betaalt alleen een provisie wanneer je kavel wordt verkocht. In het onwaarschijnlijke geval dat je kavel de eerste keer niet verkocht wordt, hoef je niet te betalen en kun je het gratis opnieuw ter veiling aanbieden.


Op Catawiki is het gratis om je objecten aan te bieden voor de veiling. Je betaalt alleen provisie zodra je object daadwerkelijk is verkocht

Snelle verkoop
Elke week veilen we tot 50.000 kavels in meer dan 300 veilingen. Omdat we elke avond bijna 40 veilingen hebben die sluiten en elke vrijdag nieuwe veilingen starten, betekent dit dat je je bijzondere objecten snel kunt verkopen.

Ervaar het verschil van Catawiki zelf
Er zijn zoveel redenen waarom Catawiki zich onderscheidt van de rest, en waarom wij de veiligste, de meest efficiënte en meest lucratieve plek zijn om je bijzondere objecten online te verkopen. Niet alleen zijn we verschillend van andere verkoopplatformen, maar we maken het gemakkelijk, snel en leuk om verkoper te worden. De eerste stap is eenvoudig, onderzoek onze veilingen om de soorten objecten te zien die je kunt aanbieden en registreer je als verkoper. Onze experts zien graag wat je te bieden hebt!

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 65.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu