Bijzondere veilingen

Word jij het nieuwe baasje van Bart de mammoet?

Heb jij ruimte in huis over, een gevulde portemonnee én altijd al een mammoet willen hebben? Dan is dit wellicht je geluksdag. Deze week veilen we namelijk het enorme skelet van een mammoet. Maar liefst 3,5 meter hoog en ruim 5,5 meter lang is ‘Bart’ de mammoet uit de Noordzee. Hoeveel ruimte je voor 'Bart' moet reserveren in je woonkamer? Lees snel verder!

Volgens veilingmeester Wim, onze natural history expert, gaat het om een bijzondere veiling. ''Het gebeurt zelden dat er een compleet skelet van een mammoet op de markt komt. Je ziet eigenlijk alleen in musea complete skeletten en die komen gewoonweg nooit te koop. Voor zover bekend zijn er in Nederland maar 7 complete skeletten van een mammoet, waarvan dit het enige in particulier bezit is''.Het skelet bestaat uit maar liefst 270 botten en is 3,5 meter hoog en ruim 5,5 meter lang. De enorme slagtanden hebben een lengte van 3 meter. Het skelet is bij elkaar gezocht door een Nederlandse verzamelaar die er 10 jaar over heeft gedaan om het skelet op te bouwen. Het skelet staat nu nog bij de verzamelaar in de garage, maar vanwege ruimtegebrek wil hij de mammoet graag verkopen. 

Nederlandse mammoet
Onze veilingmeester Wim geeft aan dat alle botten van mammoet Bart afkomstig zijn uit onze eigen Noordzee. De Noordzee was tijdens de ijstijd een grote toendra waar veel Mammoeten leefden. De Noordzee staat nu dan ook bekend als het grootste mammoetenkerkhof ter wereld. Regelmatig vinden Nederlandse vissers op de Noordzee dan ook botten en slagtanden van mammoeten in hun netten. De verwachting is dat mammoet Bart zo'n 150.000 tot 200.000 euro gaat opbrengen.

Topstukken veiling
Naast het skelet van mammoet Bart worden er in de veiling nog een aantal andere zeldzame objecten uit de ijstijd aangeboden. Zo hebben wij ook een compleet skelet van een holenbeer, de fossiele schedel van een uitgestorven hyena-soort, het skelet van een prehistorisch paard en een in Nederland gevonden kaak van een wolf in de veiling!

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!