Bijzondere kavels van deze week

Iconische concepttekeningen van de film 'Stargate' onder de hamer

Combineer een interstellaire teleporter, de piramiden en een team avonturiers. Wat krijg je dan? 'Stargate', de sciencefiction-klassieker uit 1994. We zijn er trots op een collectie originele concepttekeningen van de film te kunnen aanbieden in onze speciale Stargate-veiling. Dit wil je niet missen! Onze expert commerciële kunst, Sarah Srega, zegt over deze bijzondere veiling: 'Ik denk dat zowel filmfans als verzamelaars dit kijkje achter de schermen van een sciencefictionfilm uit Hollywood zeer zullen waarderen. Dit is een buitengewone kans om iets in handen te krijgen van een cultklassieker.' De veiling sluit op 19 februari (2018), dus lees snel verder als je meer wilt weten over deze unieke kans.

De creatie van een fantasiewereld

In 1994 was Stargate wereldwijd een film die je gezien moest hebben. De film leverde meer dan twee keer zijn budget op, en werd daarmee een groot financieel succes voor regisseur Roland Emmerich en zijn belangrijkste ster Kurt Russell. Hoewel de film gemengde kritieken kreeg, wist hij een grote schare fans te verzamelen en vormde hij de inspiratie voor een tv-serie die de oorspronkelijke film overschaduwde. In de film geeft een portaal toegang tot een andere wereld, ver weg van de aarde. In die wereld is de oude Egyptische cultuur vermengd geraakt met futuristische technologie - een visueel genot waar elke fan over kan meepraten. Deze prachtige wereld werd gecreëerd dankzij de Duitse production designer Holger Gross... en wat een fantastische wereld bouwde hij!


Originele tekeningen van RA's piramide

Ontwerpen komen tot leven

Holger Gross werkte als production designer aan verschillende films, zoals 'The Chronicles of Riddick', 'Deep Rising', 'Windtalkers' en natuurlijk 'Stargate'. Gedurende zijn carrière liep hij niet weg voor gedetailleerde en boeiende ontwerpen. Zijn werk voor Stargate vormt daar geen uitzondering op. Voor de nauwkeurigheid werden egyptologen ingehuurd die hielpen met de hiërogliefen en zelfs de dialoog. Zij legden uit hoe de oude Egyptische taal geklonken kon hebben. Het team dat verantwoordelijk was voor de visuele effecten, wist Gross' concept art prachtig tot leven te brengen met een conservatief gebruik van CGI. 

Originele tekening van de ingang van de piramide

Stargate-kunst op de veiling

De prachtige originele concepttekeningen uit onze Stargate-veiling komt uit de nalatenschap van Gross. Toen hij deze unieke collectie tegenkwam, wist de verkoper direct hoe bijzonder deze vondst was. 'Ik wil de selectie verkopen op Catawiki om de stukken toegankelijk te maken voor een groot publiek,' vertelde hij ons. Daarom bieden we op de veiling 49 kavels aan zonder reserve price, wat betekent dat filmfans een prachtige kans krijgen deze unieke stukken te bemachtigen. Tot de stukken op de veiling behoren de vliegende piramide die verandert in een ruimteschip, de wapenrustingen van Egyptische bewakers en ontwerpen voor de film zoals paleizen, de troon van RA en futuristische voertuigen. 

Karakterschets van Anubis

'Omdat Catawiki voor iedereen met een klik van de muis vanuit de huiskamer toegankelijk is, is het altijd fascinerend om bijzondere en interessante voorwerpen op de veilingen te zien', aldus de koper. Samen met de originele concepttekeningen van Stargate, bezit de verkoper ook fanmerchandise van andere films van Gross. Hij zegt dat hij ook de rest van de filmmemorabilia graag op Catawiki wil verkopen, en verwacht dat die veilingen vanwege het unieke aanbod een groot succes zullen worden. Houd onze site dus in de gaten!

Originele concepttekening van de troonkamer

Als je deze unieke kavels wilt bekijken en een bod wilt doen, bezoek dan onze Stargate filmset- en karakterschetsveiling voordat hij sluit op 19 februari (2018) Houd ook onze wekelijkse veiling van iconisch speelgoed & filmmerchandise in het oog om te zien of deze verkoper met nog meer van dit soort schatten komt. Tot slot, als je zelf unieke filmmemorabilia hebt die je wilt verkopen, waarom zou je die dan niet aanbieden op de veiling van Catawiki? Je hoeft geen professionele verkoper te zijn of verkoopervaring te hebben. Iedereen is welkom. Wie weet kunnen we binnenkort jouw bijzondere objecten laten zien!

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!