Overig

Top 5 duurste aanstekers

Ondanks dat het basisontwerp van de aansteker maar weinig veranderd is sinds de eerste exemplaren bijna 100 jaar geleden op de markt kwamen, zijn er enkele wereldberoemde en verzamelwaardige aanstekers die nog steeds erg bijzonder zijn. Van de miljarden aanstekers die jaarlijks over de hele wereld worden verkocht, hebben slechts een handjevol deze status bereikt, maar die hebben ze dan ook echt verdiend. Lees verder om meer te weten te komen over de 5 aanstekers die op dit moment de duurste ter wereld zijn.

5. 75th Anniversary Zippo Lighter - € 28.600

De 75th Anniversary Zippo aansteker werd uitgebracht in 2007, ter ere van het feit dat Zippo al driekwart eeuw de meest betrouwbare aanstekerproducent was. Deze aansteker vestigde het record als de duurste aansteker die ooit werd geproduceerd door Zippo, en neemt daarmee plek 5 in op het lijstje van duurste aanstekers ter wereld. Deze aansteker is lucht- en winddicht en werd verkocht voor €28.600. Het blijft daarmee een van 's werelds meest gewaardeerde en bewonderde aanstekers.  


4. Faberge Yellow Enamel aansteker - € 50.900

De Fabergé Yellow Enamel aansteker werd in 2011 verkocht voor € 50.900 en straalt elegantie en glamour uit. Deze uiterst zeldzame vintage aansteker van Russische makelij werd met de hand gemaakt door de bekende Vladimir Soloviev aan het begin van de 20e eeuw, en is nu een van de bekendsteaanstekerster wereld en een droom voor elke verzamelaar. Het eenvoudige ontwerp en subtiele details van gele fonkelingen maken deze aansteker nog specialer. Het deksel met een veerscharnier en de afgeronde hoeken dragen bij aan de finesse van dit stuk, waardoor het elegant en tijdloos is.


Foto: alux

3.  S.T. Dupont Ligne 2 Champagne - € 63.700

De S.T. Dupont Ligne 2 Champagne aansteker is momenteel de duurste niet-antieke aansteker. Deze aansteker werd geproduceerd door het luxemerk uit Parijs, wordt geleverd in vier verschillende kleuren en heeft een prijskaartje van € 63.700. Met 18K witgoud en 462 diamanten in elke aansteker is dit hoge prijskaartje ook niet verrassend.


Foto: Noble and Royal

2. Fabergé Imperial tafelaansteker - € 106.250 

De Fabergé Imperial tafelaansteker werd in 2012 verkocht op een veiling voor het duizelingwekkende bedrag van € 106.250. Het is een symbool van Russische kunst en schoonheid. De aansteker beeldt een aap uit met een zilveren halsband die zijn staart in zijn rechterhand houdt. Als je de aap opent, wordt een reservoir voor aanstekervloeistof onthuld en zijn staart fungeert als uitgang. Dit handgemaakte object werd gemaakt aan het begin van de 20e eeuw en blijft een uiterst iconisch stuk binnen verzamelaarskringen.


Foto: alux

1. Zilver en jadeieten asbak en aansteker - € 197,300

We zijn aangekomen bij de duurste aansteker ter wereld en deze aansteker verdient de titel dan ook echt. De zilver met jadeieten asbak en aansteker is een prachtig stuk en wordt vaak beschouwd als de meest bewonderde aansteker ter wereld. Het stijlvolle ontwerp en het feit dat het zowel een asbak als een aansteker is, maakt dit tot een functioneel stuk en een kunstwerk. Het groen contrasteert met het zilver van de aansteker, waardoor het een echte eye-catcher is. Deze wereldberoemde aansteker werd verkocht op een veiling in 2011 voor het enorme bedrag van € 197.300 en het is nog steeds de duurste aansteker ter wereld.


Elke week stellen onze eigen deskundigen een veiling samen die gevuld is met bijzondere, mooie en verzamelwaardige aanstekers. Als je ook aanstekers verzamelt, dan zal het een genot zijn om door de aanstekerveiling te browsen en een bod uit te brengen. En wist je dat je ook jouw speciale aanstekers kan aanbieden om te laten veilen op Catawiki? Je hebt hiervoor geen ervaring nodig met online veilingen, onze eigen house experts zijn altijd bereid om je te helpen om te beginnen met verkopen. Of de wereld van online veilingen nu nieuw voor je is of dat je een doorgewinterde professional bent.

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!