Inspiratie

In gesprek met een kunstenaar: David Bircham en Marvel's Black Panther

Heb je Marvel's 'Black Panther' al gezien? We eren de film met het aanbieden van een exclusieve kans om als een van de eersten een selectie van originele "Black Panther" metal prints te bemachtigen, genummerd en gesigneerd door de Britse kunstenaar David Bircham in onze onze US Comics en originele tekeningen veiling. Deze veiling eindigt op 8 maart (2018). David heeft de eerste van deze prenten aan de sterren uit de film geschonken en biedt de volgende exclusief ter veiling op Catawiki aan. Hij nam zelfs de tijd om meer te vertellen over zijn kunst en hoe hij bij Catawiki terechtkwam. Lees verder voor meer informatie, en geen zorgen als je de film nog niet gezien hebt; we zullen niets verklappen.

Kun je iets over jezelf en je werk vertellen?
Ik werk al meer dan tien jaar als freelance kunstenaar, in opdracht voor bedrijven als 2000AD, Hasbro en Channel 4, evenals diverse Britse, Japanse en Amerikaanse organisaties. Ik ben altijd al enorm geïnspireerd geweest door popcultuur, hetgeen mijn werk beïnvloedt. De toenemende populariteit van kunst in dit genre drijft mij op dit moment om mijn werk voortdurend te verbeteren en met anderen te delen.


'Black Panther' - Limited Edition Gesigneerde Metal Print van David Bircham - (2018)

We zijn erg enthousiast over de Black Panther prints in de veiling. Wat inspireerde jou om deze te maken?
Als striptekenaar/illustrator en verzamelaar van Marvel strips kende ik dit personage goed en een kans om een nieuwe kunstcollectie te ontwikkelen grijp ik altijd met beide handen aan. Voor de Black Panther collectie besloot ik om het werk 'Nakia' te maken, geïnspireerd door het personage van Lupita Nyong'o, die de elegantie en kracht van een vrouw verbeeldt. Het ontwerp van het Black Panther masker is volledig origineel en ik wilde de technologische vooruitgang van het Black Panther-universum vastleggen, met een mix van Japanse oriëntatie. Een van mijn favoriete stukken is 'Panther Paradise', die naar mijn mening een inzicht verschaft over wat wel en niet mag bestaan in Wakanda. T'challa (Black Panther) loopt de treden af richting zijn troon in een enorme kamer vol met technologische snufjes - een prachtige wereld.


'Panthers Paradise' - Black Panther - Limited Edition gesigneerde Metal Print van David Bircham - (2018)

Wij hebben gehoord dat je ook diverse van deze prints cadeau gedaan hebt aan de betreffende filmsterren. Kun je ons wat meer hierover vertellen?
Toen ik de collectie eenmaal af had, kreeg ik de kans om enkele van de stukken te schenken aan de cast en enkele beroemdheden die aan de film verbonden zijn. De reacties waren geweldig. BBC Radio 1Xtra postte de kunst op hun sociale media platformen, en daardoor kreeg het veel aandacht. Verschillende BBC Radio 1Xtra dj‘s en Radio 1 DJ presentatoren deelden een deel van hun collectie met hun publiek. Ik gaf verschillende stukken aan Black Panther castleden en Daniel Kaluuya, die W'kabi speelt in de film, postte een foto waarop hij het kunstwerk vasthoudt - ik ben ontzettend dankbaar voor alle reacties.


Daniel Kaluuya, die W'kabi speelt in de film, poseert met een kunstwerk van David Bircham

Brodie’s Law, je eigen stripreeks van 2004/2005, komt nu in aanmerking voor film of televisie. Kun je hier iets dieper op ingaan? 
Wat ik kan zeggen is dat de Brodie‘s Law strip een persoonlijk project was, met liefde gemaakt. Het stripverhaal dat een trilogie is, is persoonlijk opgepikt door een aantal mensen in Hollywood met het idee om er een film van te maken. Ik ben zeer enthousiast en hoopvol gestemd daarover, aangezien het idee zeer uniek is en ik zou het geweldig vinden als het gerealiseerd kan worden.

Hoe ben je bij Catawiki terechtgekomen?
Dat is een grappig verhaal - Ik kwam David Walden tegen bij een stripbeurs in Londen en hij bracht me in contact met Tim Plumbe die verantwoordelijk is voor de US Comics en originele tekeningen veiling bij Catawiki. Ik regelde een afspraak met Tim op een stripbeurs in Birmingham om meer te weten te komen over Catawiki. Omdat ik niet wist waar de Catawiki stand zich bevond, ging ik naar het kantoor van de organisator, waar Tim toevallig net aan kwam lopen om een probleem met de wifiverbinding te melden. Toen ik vervolgens aan Tim geïntroduceerd werd als 'de man die je moet hebben', dacht hij dat ik de man van de IT was, en pas na het uitwisselen van enkele verwarrende woorden kwam hij erachter dat ik de kunstenaar was met wie hij had afgesproken. Een beetje gênant, maar wel hilarisch.


'Nakia' - Black Panther - Limited Edition gesigneerde Metal Print van David Bircham - (2018)

Is er nog iets dat je met onze lezers zou willen delen?
Ik ben echt enthousiast over het vertonen van mijn kunst op Catawiki, omdat het een markt is waar mijn kunstgenre niet zo bekend mee is - dat gezegd hebbende, geloof ik echt dat het beste nog moet komen.

Een unieke kans
Tim, onze in-house Amerikaanse comic expert, is echt enthousiast over deze unieke kans om het eerste platform te zijn waar deze kunstwerken aan het publiek getoond worden. "Als stripfanaat is het voor mij altijd spannend om al die prachtige strips en originele tekeningen te zien die elke week voor de veiling wordt aangeboden, maar de "Black Panther" kunst van David geeft perfect de levendigheid en energie van zo‘n geweldige verbinding tussen stripboeken en film weer."


'Black Panther Mask' - Limited Edition gesigneerde Metal Print van David Bircham - (2018)

De prints zelf worden prachtig gepresenteerd op helder glanzend metaal, zeker niet iets wat je elke dag ziet! Ze zijn allemaal met de hand gesigneerd en genummerd door de kunstenaar en zijn ook in zeer beperkte oplages gemaakt. Bovendien zijn verschillende van deze prints geschonken aan sterren van de film dus mocht je er een winnen dan treed je tot een exclusief gezelschap van eigenaren toe.

Afgezien van de prachtige kunst en de fantastische film zullen deze prints niet verkrijgbaar zijn gedurende onze veiling, dus onze klanten hebben een unieke kans om de rest voor te blijven en ze als eerste te bemachtigen.

We zijn er trots op dat we het eerste platform zijn waar deze prints verkrijgbaar zijn voor het publiek. In onze US Comics en originele tekeningen veiling, kun je op 5 ontwerpen bieden, alle genummerd met 2 uit 50. De veiling zal eindigen op 8 maart (2018), dus laat deze kans niet schieten om een van de exclusieve eigenaren te worden van deze prachtige originele kunstwerken. En houd ook onze toekomstige originele Comic kunst veilingen in de gaten. Zoals David zei, "het beste moet nog komen", dus wie weet welke prachtige creaties hij de volgende keer zal aanbieden.

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!