Interviews

In gesprek met een verkoper: hoe Dirk Sluis een bloeiende handel opbouwde via Catawiki

Heb je wel eens overwogen verkoper te worden op Catawiki? We spraken met een van onze postzegelverkopers, Dirk Sluis, om te weten te komen waarom hij postzegels verkoopt via Catawiki. Dirk verkoopt al een aantal jaren postzegels op onze online postzegelveilingen en heeft daar zeer goede ervaringen mee. Ontdek waarom Dirk ervoor kiest om postzegels te verkopen op Catawiki, en hoe hij daar geld mee verdient.

Hoe het allemaal begon

Dirk heeft in Nederland al sinds 1987 een postzegelbedrijfje onder de naam Stamps DNS. In 2011 ontdekte hij Catawiki via Daan Hartevelt, een van onze interne postzegelexperts. Daan zag dat Dirk een selectie had die interessant was voor verzamelaars in de hele wereld. De postzegelveilingen van Catawiki boden volgens hem prachtige groeikansen voor Stamps DNS. We zijn nu 7 jaar verder en Dirk gebruikt Catawiki met succes en verkoopt gemiddeld 30 tot 50 postzegelkavels per week. Tot op heden heeft hij meer dan 5.000 positieve beoordelingen van kopers ontvangen en een 100% feedbackscore behaald.

Ik heb tot nu toe waarschijnlijk zo'n 9.000 postzegels en sets verkocht op Catawiki, en ik verkoop er steeds meer!


Dirk Sluis verkoopt met Stamps DNS al sinds 2011 postzegels op Catawiki

Postzegels verkopen op Catawiki

Dirk verkoopt een scala aan verzamelbare en bijzondere postzegels op Catawiki. “Ik verkoop postzegels in sets, verzamelingen en doosjes uit verschillende landen. Meestal gaat het om Europese zegels, inclusief uit het voormalige Oostblok.” Wat was de eerste zegel die hij verkocht op Catawiki? “De eerste postzegel die ik verkocht op de postzegelveiling van Catawiki was een luchtpostzegel met een zeemeeuw,” vertelt hij. “Deze set heb ik sindsdien minstens 10 keer verkocht.” Dirk en zijn team werken vaak 5 dagen per week aan het online aanbieden van de zegels voor de veiling, en het is niet ongebruikelijk dat ze voor meer dan 100 euro worden verkocht. “Ik heb tot nu toe waarschijnlijk zo'n 9.000 postzegels en sets verkocht op Catawiki, en ik verkoop er steeds meer! ”


Het is eenvoudig, veilig en lucratief om postzegels online te verkopen via Catawiki

Internationaal bereik

Dirk verkocht al postzegels online voordat hij Catawiki ontdekte. Wat deed hem besluiten om postzegels te gaan verkopen op onze veilingen? “Ik kan mijn producten nu beschikbaar maken voor een wereldwijd publiek; we versturen naar alle landen in Europa en veel landen daarbuiten.” Elke maand trekt Catawiki meer dan 14 miljoen bezoekers uit de hele wereld. Dat betekent dat er een groot en interessant potentieel koperspubliek toegankelijk wordt voor verkopers zoals Dirk.


Maandelijks bezoeken meer dan 14 miljoen mensen uit de hele wereld onze online veilingen

Interne experts

Een andere reden waarom Dirk voor Catawiki kiest, is omdat we het enige online veilingplatform ter wereld zijn dat werkt met een team interne experts. Dit zijn specialisten op hun vakgebied. Zij stellen onze veilingen samen en begeleiden ze, en bouwen zo vertrouwen op. Op deze manier ontstaat een betrouwbaar platform voor potentiële kopers, die daarom vaker en hoger durven te bieden. Verder helpen onze experts de verkopers om hun producten voor een zo hoog mogelijk bedrag te verkopen. “Ik vind de experts zeer ervaren en professioneel,” zegt Dirk. “Ze doen hun werk heel goed - soms adviseren ze me iets te veranderen of informatie toe te voegen aan een kavel, zodat die interessanter en waardevoller wordt.”

De interne experts staan altijd klaar om het proces voor de verkoper zo soepel, eenvoudig en lucratief mogelijk te laten verlopen.


Van links naar rechts: Eric Toonen (muntenexpert), Lisa Kok (expert moderne kunst), Daan Hartevelt (postzegelexperts) en Dirkjan Brinks (stripboekenexpert)

De toekomst van online postzegelverkoop

“Catawiki levert me nu veel geld op - een groot deel van mijn winst haal ik hier,” zegt Dirk. Omdat Catawiki een internationaal publiek en interne experts heeft, en de verkoop snel en winstgevend is voor Dirk, kiest hij Catawiki voor de online verkoop van postzegels.

Als je een vragen hebt, is er altijd wel iemand die het probleem snel voor je oplost. Catawiki is net een grote familie!

Wil jij ook eens ervaren hoe het is om te verkopen op Catawiki? Of misschien wil jij ook wel postzegels online verkopen? Dat is eenvoudig! Of je nu een professionele verkoper bent zoals Dirk of je wilt alleen wat extra geld verdienen met de verkoop van bijzondere verzamelobjecten, iedereen kan verkoper worden op Catawiki. Je kunt eenvoudig een account aanmaken en direct jouw objecten aanbieden voor de veiling.

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!