Geschiedenis

Inzicht in de wereld van de Whisky veiling - Onze deskundigen adviseren

Whisky verzamelen is niet meer slechts voor enkele liefhebbers; in de laatste decennia is whisky een zeer gerespecteerde drank geworden onder veel bredere kringen. Tegenwoordig kan het ook een goede investering zijn, vaak zelfs stabieler en winstgevender dan aandelen. Hoe is dit ontstaan? De komst van online whisky veilingen is een belangrijke factor geweest. Met zeldzame flessen nu wereldwijd beschikbaar, nieuwe marktprijzen, en een slim antwoord van de whisky-industrie, is er veel veranderd in de wereld van whisky verzamelen. Onze eigen whisky experts vertellen je meer over deze belangrijke ontwikkeling in de markt, dus scrol verder om meer te weten te komen.

Ruime beschikbaarheid van zeldzame flessen

Het feit dat zeldzame flessen whisky nu wereldwijd beschikbaar zijn via online veilingen betekent dat veel meer mensen geïnteresseerd zijn geraakt in het verzamelen van whisky. In Azië worden bepaalde speciale editie-flessen zelfs gezien als een statussymbool. Toegenomen welvaart in zowel westerse landen als Azië betekent dat whisky zeer in trek is. Aan deze vraag kan worden voldaan en ook gegenereerd door de aanwezigheid van online whisky veilingen.


Omdat zeldzame flessen whisky nu wereldwijd beschikbaar zijn via online veilingen zijn veel meer mensen geïnteresseerd geraakt in het verzamelen van whisky.

Herdefiniëren van marktprijzen

Online whisky veilingen hebben ook de prijs van zowel gemeenschappelijke als zeldzame whisky's beïnvloed. Omdat online veilingen zoveel meer flessen toegankelijk maken voor zo veel meer mensen over de hele wereld, is de waarde van bepaalde soorten whisky enorm gestegen. Wanneer een bijzondere fles een enorme hoeveelheid geld op een veiling oplevert, verspreidt de informatie over de opmerkelijke verkoop zich dankzij het internet snel, en de vraag naar andere exemplaren van zo‘n whisky zal dan snel toenemen.


De waarde van bepaalde soorten whisky is enorm gestegen omdat flessen toegankelijk zijn voor zo veel meer mensen over de hele wereld

Limited Editions

De whisky-industrie heeft slim gereageerd op deze wijziging door meer limited edition-whisky‘s uit te brengen. Omdat online veilingen whisky meer algemeen toegankelijk is, is dit een slimme manier om ervoor te zorgen dat er veel vraag is naar deze limited edition-flessen, zowel op het moment van uitgifte als enkele jaren later. Slechts één voorbeeld van zo‘n limited edition-fles is deze Hibiki whisky in een Mount Fuji houten presentatiedoos die verkocht werd in onze Whisky veiling voor € 800.


Deze Hibiki whisky in een Mount Fuji houten presentatiedoos werd verkocht in onze whisky veilingen voor € 800

Trends creëren

Trends ontstaan wanneer meer mensen interesse voor een bepaald product, merk of een lijn van producten ontwikkelen. Dit is niets nieuws. Maar met de komst van internet en online veilingen, verspreiden trends zich veel sneller. Soms exploderen trends helemaal wanneer er genoeg aandacht voor is in de media. En soms ontstaan trends subtiel, bijvoorbeeld de groei in aankopen van Schotse whisky koopt, die dan weer de prijs van Schotse whisky op online veilingen verhoogt, en daarmee de vraag naar Schotse whisky verder doet toenemen. Eiken vaten werden op een gegeven moment een geweldig collector's item, en nu zijn slechts enkele vaten verkrijgbaar, tegen zeer hoge prijzen!


Online whisky veilingen, zoals die op Catawiki, hebben een enorme impact gehad op de whiskymarkt, -industrie en -publiek

De Whiskymarkt is open!

De whiskymarkt is zeker interessanter geworden sinds de komst van online veilingen. Het geeft zelfs kleine verzamelaars de kans om een speciale editie van een whisky tegen een eerlijke prijs te kopen. En als gevolg van de algemene toegankelijkheid van online veilingen, kun je een eigen whiskyverzameling beginnen, of je nu zoekt naar whisky als investering, een drank om van te genieten, of beide. Iedereen kan deelnemen aan online veilingen van Catawiki. Met slechts één account kun je bieden, kopen en verkopen in onze veilingen. Maak nu je eigen gratis account aan en je kunt beginnen. 

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!