Verkooptips

Alles wat je moet weten over het instellen van verzendkosten op Catawiki

Heb je vragen over verzendkosten? Dan ben je hier op de goede plek. Omdat we kopers van over de hele wereld hebben, is het belangrijk om te weten hoe en waarom je als verkoper op Catawiki passende verzendkosten moet instellen. Het instellen van je verzendkosten zal niet alleen je verkoopervaring sneller en gemakkelijker maken, maar je trekt ook meer bieders aan voor je kavel als de verzendkosten redelijk zijn. Verhoog je verkooppotentie door het lezen van de volgende handleiding over het instellen van je verzendkosten op Catawiki.

Wat zijn verzendkosten?

Verzendkosten is het bedrag dat het je kost om je kavel naar de winnende bieder op te sturen. Er wordt je gevraagd om de verzendkosten voor je kavel te berekenen en aan te geven wanneer je jouw kavel ter veiling aanbiedt. Aangezien we een internationaal platform zijn, dien je de verzendkosten in te stellen voor alle gebieden waar zich bieders op Catawiki bevinden. Dit betekent dat je gevraagd wordt de verzendkosten voor je eigen land, binnen Europa en de rest van de wereld in te stellen.

Supertip: We raden je ten zeerste aan je kavel aangetekend en verzekerd te versturen. (Ook wel handtekening voor ontvangst genoemd). Dit beschermt je object en voegt een extra veiligheid toe voor zowel de koper als de verkoper. Bij kavels zonder tracking is er 24% meer kans dat er verdere ondersteuning nodig is van Catawiki.


Aangezien we een internationaal platform zijn, dien je de verzendkosten in te stellen voor alle gebieden waar zich bieders op Catawiki bevinden.

Wie betaalt de verzendkosten?

De koper betaalt de verzendkosten voor elk kavel gekocht op Catawiki. Zodra iemand jouw kavel heeft gewonnen in de veiling, is het aan de koper om het object inclusief de verzendkosten hiervoor te betalen. Het is echter aan jou als verkoper om te berekenen en bepalen hoeveel die verzendkosten dan bedragen. Het is belangrijk te weten dat je geen toeslag op de verzendkosten kunt berekenen; het bedrag dat je voor verzending vraagt moet gelijk zijn aan of minder dan het bedrag dat benodigd is voor het verzenden van je objecten. Je mag een toeslag berekenen op de verzendkosten voor het verpakken, vanwege het gebruik van materialen. Dit kan maximaal €1,50 zijn.

Waarom is het belangrijk om de juiste verzendkosten in te stellen?

Het instellen van hoge verzendkosten kan de kans dat je kavel verkocht wordt verminderen. Je moet weten dat kavels met lage verzendkosten ten opzichte van de prijs van het object gemiddeld 40% meer biedingen per kavel hebben. Catawiki heeft een internationaal publiek van kopers en bieders, wat betekent dat je kavel kan worden gezien door een van onze 15 miljoen maandelijkse bezoekers van over de hele wereld. Gemiddeld is 70% van alle verzendingen die op Catawiki plaatsvinden internationaal. Dit betekent dat hoe aantrekkelijker je lokale, nationale en internationale verzendkosten instelt, des te meer bieders je waarschijnlijk aantrekt.

Supertip: Stel je verzendkosten in op minder dan 20% van de totale geschatte waarde van je object. Dit is een belangrijke stimulans voor potentiële kopers om op je kavel te bieden en kan leiden tot hogere en meer biedingen.


Stel redelijke verzendkosten in; kavels met lage verzendkosten ten opzichte van de prijs van het object hebben gemiddeld 40% meer biedingen per kavel.

Hoe verzendkosten te berekenen en in te stellen

Stap 1

Om verzendkosten te berekenen is het een goed idee te beginnen met je lokale postbedrijf (d.w.z. PostNL, La Poste, Correos, Poste Italiane, Deutche Post, Royal Mail etc.) en er achter te komen wat ze bieden op het gebied van lokale, Europese en internationale verzendkosten. Denk eraan te vragen naar aangetekende en verzekerde verzendopties.

Stap 2

Wanneer je de kosten van het lokale postbedrijf hebt bekeken, raden we je aan de prijzen te vergelijken met particuliere koeriersdiensten zoals DHL, Fedex of UPS, die snellere levering bieden en meer gespecialiseerd zijn in transcontinentale zendingen. De service van particuliere koeriersdiensten is vaak veel efficiënter dan lokale postbedrijven omdat zij toezien op de gehele verzending tot aan de levering.

Stap 3

Nadat je hebt bepaald welk verzendbedrijf je wilt gebruiken en je de kosten bepaald hebt, kun je je verzendkosten gaan instellen. Deze kunnen worden ingevoerd wanneer je een kavel voor de veiling aanbiedt, in stap 3 bij het aanmaken van een kavel.

Gratis verzending aanbieden

Om je kavel zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kopers, kun je overwegen om gratis verzending voor je objecten aan te bieden. Dit kan het aantal mensen dat geïnteresseerd is in jouw kavel met 40% verhogen en leiden tot hogere biedingen. Je kunt gratis verzending aanbieden voor elk land ter wereld. Selecteer eenvoudig de optie ‘Gratis Verzenden‘ bij het instellen van je verzendkosten.

Ben je klaar om je objecten ter veiling aan te bieden? Registreer je als verkoper en begin direct met het aanleveren van je kavels.

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!