Overig

Daarom had de Tyrannosaurus Rex van die kleine armpjes


De Tyrannosaurus Rex is misschien wel de meest angstaanjagende dinosaurus die ooit geleefd heeft. Maar hoe kwaadaardig deze dinosaurus ook was, je kan er niet onderuit dat zijn armpjes wel erg kort waren in vergelijking met de rest van zijn reusachtige lichaam. Waarom zijn armpjes zo klein waren? Onze veilingmeester Manuel Quiring (expert dinosaurussen) geeft uitleg!

In samenwerking met Dinosaurus fossielen expert Manuel Quiring
 

Tyrannosaurus Rex (T. Rex)

Tientallen jaren hebben biologen en paleontologen gediscussieerd over hoe de T. Rex zijn armen gebruikten, en ze zijn er nog niet uit. Wel zijn er speculaties rondom de armen van de T. Rex.

De T. Rex is geëvolueerd tot een reusachtig reptiel, met een enorm hoofd en kleine armen. Doordat de Tyrannosaurus Rex voornamelijk zijn hoofd gebruikte voor het jagen op zijn prooi, werd deze alsmaar sterker, en verder uitgebreid. Daardoor evolueerde de T. Rex tot een vleesetende jager met een bovenmatig groot hoofd en relatief kleine armen. De evolutie zorgde er dus voor dat de armen werden ingeruild voor meer kracht in de kaken van de T. Rex.

Een tand van de Tyrannosaurus Rex (18cm)

De T. Rex grijpt en verslond zijn prooi met zijn hoofd en enorme tanden, en gebruikte zijn armen nauwelijks. Vanwege de evolutie, verdwijnt uiteindelijk hetgeen dat niet gebruikt wordt, denk maar eens aan het menselijk staartbotje!

Een ander reptiel dat helemaal geen armen heeft, maar alles met zijn kop doet is natuurlijk de slang. Als de dinosauriërs nog leefden- wie weet had de T. Rex dan helemaal geen armen meer..

In onze wekelijkse Natural History veiling veilen we elke week dinosaurus fossielen, waaronder die van de T-Rex. Ontdek snel wat we deze week in de veiling hebben.

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!