Overig

Geïnspireerd door Indiana Jones: Hoe krijg je de look & feel van een archeoloog uit de jaren 30?

Geschreven door Abby | 4 juli 2018

Fijne verjaardag, Harrison Ford! Ter ere van Fords verjaardag op 13 juli laten we ons inspireren door een van zijn bekendste filmfranchises: Indiana Jones. Met een aantal unieke objecten uit onze veilingen kun je die look & feel van de archeoloog uit de jaren 30 bereiken


Alle objecten die hierboven en door het artikel heen staan afgebeeld, verschijnen in onze wekelijkse online veilingen


Fotografie: Disney

Relikwieën

Wie herinnert zich niet de iconische scene in 'Raiders of the Lost Ark' wanneer Indy het idool verwisselt voor een zandzak. De films zijn volledig gebaseerd op de jacht naar relikwieën en de avonturen waarin ze belanden. Je hoeft echter niet ver te zoeken op Catawiki, want we hebben regelmatig kruizen in onze Devotionaliaveiling die lijken op het kruis van Coronado, kelken in onze Antiekveiling zoals die in de laatste beproeving in the ‘The Last Crusade’ en zelfs kristallen schedels in onze Minerale bollen en sculpturen veiling. Geniet van de sensatie van de jacht en zoek naar meer schatten in onze wekelijkse Archeologie en bodemvondsten veilingen... wie weet welke relikwieën je nog vindt?


Kaarten

Iedereen die ooit een van de Indiana Jones-films heeft gezien zal zich de iconische tussenfilmpjes herinneren met daarin een kaart die over de shots van de reizen heen ligt en de rode lijn die Indy's reis markeert. Hoe kun je jouw woning beter de echte Indiana Jones look en feel meegeven dan met een antieke kaart uit onze Cartografieveiling.


Accessoires

Indy riskeerde verschillende keren zijn leven voor zijn hoed. Dus wat zou onze inspiratielijst zijn zonder een hoed. De hoed die hij in de films draagt is een deukhoed, of fedora, maar als je je eigen draai wilt geven aan de stijl dan zijn er veel opties in onze Modeveilingen. Een andere essentiële accessoire is een vintage koffertje of schoudertas. Of je nu op avontuur bent of een lezing geeft in een leslokaal, jouw Indiana Jones look is niet compleet zonder zo‘n accessoire waarin je de belangrijke documenten hebt zitten.


Motoren

Motorfietsen verschijnen in verschillende Indiana Jones films, ons favoriete moment is de tocht van de vader en zoon in de BMW R75 met zijspan. Hier op Catawiki houden we elke week Motorveilingen waarin zowel vintage modellen als moderne klassiekers staan.


Antieke wapens

Het is een beetje out of the box, maar antieke wapens kunnen prachtige decoratie vormen. Indy's meest memorabele wapen was de zweep, maar andere wapens zijn onder meer zwaarden, pistolen en zelfs een tank werd tijdens de filmreeks gebruikt. Dit soort wapens uit deze tijd kunnen regelmatig worden teruggevonden in onze Militaria en antieke wapenveiling.

____________________

Geïnspireerd om je eigen avontuur te beginnen? Bezoek onze wekelijks veilingen en ontdek een verscheidenheid aan objecten uit de jaren 30 en andere briljante objecten om je huis die look en feel van de avontuurlijke archeoloog te geven.

Ontdek meer relikwieën | Indiana Jones | Harrison Ford

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!