Inspiratie

Keuze van de expert: Nicolas Pereira selecteert de top-items uit de postzegelveiling van deze week

Door Thomas | 7 november 2018

In ’Keuze van de Expert’ vertelt een van onze experts over zijn of haar favoriete items in de veiling. Deze week selecteert onze postzegelexpert, Nicolas Pereira, vijf bijzondere postzegels voor je.

1. Nederland 1870 - wapenpostzegel 2,5 cent, violet ongebruikt met certificaat - NVPH 18C

De Nederlandse leeuw, ook bekend als de Generaliteitsleeuw, was het wapen van de Unie van Utrecht en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De leeuw die hier afgebeeld is, is de voorloper van die in het huidige wapen van het Koninkrijk der Nederlanden. Je vindt deze Generaliteitsleeuw en het Nederlandse wapen op andere postzegels in de Nederlandse postzegelveiling van Catawiki.

2. Spanje 1955/1956 - Franco, kleurfout, 1 peseta - Edifil 1153cc

Deze postzegel van 1 peseta werd gedrukt tijdens het bewind van generaal Franco en dateert uit 1955/56. Normaal gesproken werd deze zegel in roodtinten gedrukt, maar door een drukfout is deze unieke postzegel blauw. Er is slechts 1 compleet vel van 100 postzegels met deze fout bekend. Je vindt deze postzegel en meer in de Spaanse postzegelveiling van deze week.

3. Britse Gemenebest 1864/1864 - Kaap de Goede Hoop - Stanley Gibbons 19

Postzegels zijn er tegenwoordig in verschillende vormen. Wist je dat er postzegels zijn van hout en zelfs chocolade? De eerste regio die vernieuwend omging met de vorm van de postzegel was Kaap de Goede Hoop onder het Britse bewind. Deze driehoekige postzegel en andere interessante zegels vind je in onze Gemenebest-postzegelveiling.

4. Groot-Brittannië - Engeland 1840 - Penny Black met grote marges, prachtige zegel - Stanley Gibbons 1

De Penny Black was de eerste zelfklevende, publieke postzegel ter wereld. De zegel werd voor het eerst gebruikt in Groot-Brittannië op 1 mei 1840, maar was pas geldig op 6 mei. Op deze Penny Black, beroemd onder postzegelverzamelaars, is een profiel van koningin Victoria te zien. Nu heb jij de kans om een Penny Black te bemachtigen! Deze en nog veel meer postzegels vind je in de Gemenebest-postzegelveiling.

5. Liechtenstein 1934 - Vaduz - Michel blok 1

Postzegels uit kleine landen zijn meestal aantrekkelijk voor verzamelaars, omdat deze landen doorgaans minder zegels uitgeven. Een land waar verzamelaars zeer geïnteresseerd in zijn, is Liechtenstein. Je vindt het eerste blok postzegels uit dit land (Vaduz 1934) in onberispelijke staat in de postzegelveiling Oostenrijk/Zwitserland/Liechtenstein.

____________________

Meer ontdekken Postzegels 

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu