Benieuwd naar de waarde van je oude stripboeken?

Wie is er niet groot geworden met Suske en Wiske, Kuifje of Donald Duck? Lekker liggend op de bank met een stripboek in je hand. We werden keer op keer weer meegenomen in de meest bizarre avonturen. En geloof het of niet, je zult versteld staan hoeveel sommige van deze stripboeken vandaag de dag nog waard zijn. Dus speur je zolder af en misschien heb jij wel goud in handen!

Wat stripboeken zo bijzonder maakt? Onze strip-expert Dirkjan Brinks geeft uitleg.


Wekelijks veilen wij zeer zeldzame stripboeken voor hoge bedragen. Zo werd het allereerste Suske en Wiske-album verkocht

voor €3.250,- en een album van Tintin uit 1934 geveild voor ruim €15.000,-.


 

Baard en Kale 01 – ‘De schat van Alarik’ 1e druk uit 1954  werd geveild voor €2.605,-


 

 

 Donald Duck – ‘Een vrolijk weekblad’ complete jaargang €500,-


 Lucky Luke 22 – ‘De Daltons in de blizzard’ 1e druk uit 1963  werd geveild bij Catawiki voor €1.268,-


Waar moet je op letten als je een oud stripboek op zolder vindt?

Als je op je zolder een paar oude stripboeken van je vader, opa of kennis hebt gevonden, zijn er een paar dingen waar je op kan letten om te bepalen of het enige waarde heeft.

1. Jaartal
De meest interessante strips kwamen net na de 2e Wereldoorlog uit. In dit tijdperk zijn ook de bekendste stripseries uitgebracht als Suske & Wiske, Nero, Asterix & Obelix.

De oude strips zijn vaak moeilijk vindbaar voor verzamelaars omdat ze vroeger vaak snel zijn weggegooid of bij iemand op zolder liggen.

2. Oplage
Strips worden vaak uitgebracht in verschillende varianten. Vaak zijn de luxere uitgaven met een harde kaft in een kleinere oplage uitgegeven. Hoe minder er van iets zijn gemaakt, hoe hoger de waarde.

3. Conditie
Als de strip er uitziet zoals hij uit de winkel kwam, dan wordt het interessant. Dus als een stripboek een naam binnenin heeft, een rug die loslaat of ezelsoren heeft, dan daalt de waarde al snel.

Ben jij benieuwd wat jouw stripboeken waard zijn en wil je die verkopen op Catawiki? Verkoop ze dan eenvoudig via onze wekelijkse Stripveiling