Bijzondere kavels van deze week

Keuze van de expert: Mark Harrison selecteert de top-items uit de boeken- en cartografieveiling van deze week

Door Thomas | 14 december 2018

In ’Keuze van de expert’ vertelt een van onze experts over zijn of haar favoriete items in de veiling. Deze week selecteert onze boekenexpert, Mark Harrison, enkele bijzondere items voor je uit onze boeken- en cartografieveiling.

1.  Gesigneerde catalogus - Keith Haring 1988 - "A one-man exhibition in Los Angeles" - 1988

Keith Haring, een Amerikaanse kunstenaar die beroemd werd met zijn popart en graffiti-achtige werk, heeft zijn wortels in de New Yorkse straatcultuur van de jaren 1980. Haring heeft zijn populariteit voor een belangrijk deel te danken aan spontane tekeningen die hij maakte in de metrostations van New York. Zijn werk kreeg steeds meer erkenning en na verloop van tijd gebruikte hij het ook om politieke en sociale thema‘s op de agenda te zetten. In de boekenveiling (exclusieve kunstboeken) van deze week vind je een zeldzaam, gesigneerd exemplaar van de tentoonstellingscatalogus die werd gepresenteerd tijdens zijn ‘One-man exhibition’ in Los Angeles in 1988.


2. Ambrogio Gerosa, "Ambros" (33° vrijmetselarij) - Manuscript; Kopieboek over vrijmetselarij - 1949/1950

In de boekenveiling (historische documenten) van deze week vind je dit unieke manuscript, geschreven door de Italiaanse cartoonist en illustrator Ambros Gerosa, ook bekend als Ambros. Dit occulte dagboek geeft een uniek inzicht in de esoterische vrijmetselaarsrituelen en symboliek die normaal gesproken achter gesloten deuren blijft.


3. Albert Dubout, Georges Brassens - "Corridas de Dubout" - 1967

In onze speciale Dubout de Illustrator-veiling vind je deze eerste editie van Dubouts illustraties van stierenvechten, compleet met stofomslag en een voorwoord van Brassens.


4. Miguel de Cervantes - "Parte primera y segunda del ingenioso hidalgo don Quixote de la Mancha" - 1668

Toen Don Quixote voor het eerst werd gepubliceerd, werd het vooral gezien als humoristisch werk. Maar in de loop van de jaren werd dit boek een van de belangrijkste literaire werken ooit geschreven. In onze boekenveiling (voor 1700) van deze week kun je dit stuk geschiedenis herbeleven met een complete, vroege Spaanse 4e editie van Don Quixote, gepubliceerd in 1668.


5. Iacob Colom - "La Flamboyante Colomne Des Pays-Bas XVII Provinces" - 1621-1650

In de cartografieveiling (NL) van deze week vind je deze 17e-eeuwse atlas van Nederland, met 250 pagina‘s aan prachtige kaarten en gravures.

____________________


Deze artikelen vind je misschien ook interessant:Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!