Bijzondere kavels van deze week

Fantastische vondsten: ‘De Drie Gratiën’, sculptuur door Carla Rutgers-Hendriksen

Door Simone | 11 december 2018

Zoals je misschien weet zoeken we altijd naar de meest bijzondere en exclusieve items. Vanaf 14 december kun je daarom bieden op een prachtige sculptuur van beeldhouwer Carla Rutgers-Hendriksen. Onze designexpert, Rob Meershoek vertelt meer over het werk en de maker.

Chariten of “De Drie Gratiën“

De sculptuur bestaat uit drie vrouwen die de drie gratiën verbeelden: Aglaia, Euphrosyne and Thalia. Dit zijn figuren uit de Griekse en Romeinse mythologie die staan voor vreugde, pracht en opbloeiend geluk. Ze zijn levensgroot en erg realistisch, gemaakt met veel oog voor detail in de lichamen en gezichten. Het beeld is gesigneerd met ‘Carla’ en gedateerd met ‘06. Aan de zijkant van het beeld vind je de woorden ‘Aglaia Euphrosyne Thalia ||| Gratiën’. Het is gemaakt van brons op een basis van natuursteen.


De chariten of gratiën zijn lagere goden van natuur, schoonheid, charme, menselijke creativiteit en vruchtbaarheid en worden meestal beschouwd als dochters van Zeus en Eurynome, hoewel Homer schreef dat ze behoorden tot het gevolg van Aphrodite. Doorgaans werden ze afgebeeld in heiligdommen van andere goden, maar ze hadden ook eigen tempels.

Over de beeldhouwer

Carla Rutgers-Hendriksen is een Nederlandse kunstenaar die haar opleiding volgde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze staat bekend om haar realistische weergave van mensen. Haar werk is te vinden in Eindhoven, Wassenaar en Den Haag.

____________________ 

Het beeld vind je in de veiling van premium design en decoratieve kunst die gehouden wordt van 14 tot 27 december 2018.

Meer ontdekken Sculpturen | Kunst | Antiek

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!