Bijzondere kavels van deze week

Keuze van de expert: Nicolas Pereira selecteert de top-items uit de postzegel- en ansichtkaartenveilingen van deze week

Door Thomas | 19 december 2018

In ’Keuze van de expert’ vertelt een van onze experts over zijn of haar favoriete items in de veiling. Deze week selecteert onze postzegelexpert, Nicolas Pereira, enkele bijzondere items uit onze postzegelveilingen voor je.1. Parma 1859 - 5 cent - groen-geel met 'Fiorenzuola' stempel - Sassone N. 13

Wist je dat sommige gebruikte postzegels meer waard zijn dan ongebruikte? Een goed voorbeeld is deze groen-gele postzegel van 5 cent uit Parma, die werd gebruikt in Fiorenzuola. Deze rariteit en veel andere zeldzame postzegels vind je in de Italiaanse postzegelveiling (exclusief) van deze week.


2. Frankrijk 1930 - Marseille, 1 f. 50 rood, geperforeerd EIPA 30 - Yvert airmail 6d

De eerste Internationale Luchtposttentoonstelling was in 1930 in Parijs. Ter gelegenheid van dit evenement werden bestaande luchtpostzegels geperforeerd met het acroniem EIPA30. Zegels met deze perforatie zijn echt zeldzaam! In onze Franse postzegelveiling (exclusief) van deze week vind je een luchtpostzegel van 1,50 frank met deze perforatie. De serie heeft een certificaat en is gesigneerd door verschillende experts.


3. Saargebied, 1931 - Volkshilfe Gemälde III - Michel 144 / 150

Filatelie had altijd een altruïstische karakter. Wereldwijd zijn honderden postzegelsets uitgegeven door nationale postdiensten om mensen in nood te helpen. Een goed voorbeeld is deze postzegelset uit 1931 uit het Saargebied, bedoeld om de hongerende bevolking te helpen. Je vindt de postzegel in onze Duitse postzegelveiling (antiek en klassiek) van deze week.


4. Hohenstein - Puccini Theater - ansichtkaarten (collectie van 6) - 1900

Adolfo Hohenstein was een Duitse schilder, adverteerder, illustrator, decorontwerper en kostuumontwerper. Met zijn veelzijdige talent werd hij door velen gezien als de vader van de Italiaanse affichekunst en als exponent van de Stile Liberty, de Italiaanse art nouveau. In onze ansichtkaartenveiling (internationaal) van deze week vind je deze set ansichtkaarten, ontworpen door Hohenstein zelf, met daarop het Puccini Theater.


5. Portugese postzegelveiling

In deze particuliere Portugese postzegelveiling vind je enkele van de belangrijkste postzegelsets uit de 20e eeuw en ook enkele kostbare historische items. Je vindt er onder meer blokken Ceres, Caravelas, Independencia, Airmail, OTAN, Nuno Alvares en meer. Deze veiling kan een prachtige kans zijn om deze ontbrekende sets aan je verzameling toe te voegen!


____________________ 

Meer PostzegelsDeze artikelen vind je misschien ook interessant:
Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!