Bijzondere veilingen

In de spotlights: de originele kunst van Norman Gekko

Door Simone | 17 december 2018

Elke dag is er nieuwe kunst te ontdekken en duiken nieuwe kunstenaars op, vooral op ons platform. Daar vind je veel unieke kunstwerken, in allerlei stijlen, van zowel gevestigde kunstenaars als nieuw talent. Vaak komen werken direct uit de studio van de kunstenaar. Een interessante kunstenaar om in de gaten te houden is Norman Gekko. Slechts een jaar geleden verkocht deze provocerende kunstenaar zijn eerste werk op Catawiki. Nu zijn zijn werken geregeld te vinden op ons platform. Anita Helmy, onze expert moderne kunst, vertelt ons meer over hem.

Wie is Norman Gekko?

We weten weinig over de identiteit van Norman Gekko. We weten wel dat zijn speelse, tot nadenken stemmende en visueel opvallende sculpturen gemaakt zijn met een kritische blik op de hedendaagse samenleving. De naam Norman Gekko is een pseudoniem, waar hij/zij/ze over zegt/zeggen: “De naam personifieert een idee. Norman kun je ook lezen als ‘no man’ en Gekko als referentie aan de kleine hagedis die zich onopvallend in de omgeving ophoudt.

Norman Gekko  - Dead Planet

Origineel en uniek

Norman Gekko maakt kunstwerken die niet alleen origineel zijn qua stijl, maar ook volledig uniek - geen twee werken van Gekko zijn hetzelfde. Terwijl in het werk van de kunstenaar een grote variëteit aan thema‘s opduikt, zijn er stilistische overeenkomsten tussen de werken. Norman Gekko werkt bijvoorbeeld bijna exclusief met gerecyclede objecten; deze objecten krijgen een tweede leven en worden in hun nieuwe functie in een ander licht gezien. Door toepassing van trompe-l'oeil, en de bijbehorende moeilijkheden, laat Gekko de complexiteit van de techniek zien met beelden en motieven die op het eerste gezicht misschien eenvoudig lijken.

Norman Gekko - Walt Disney gerecycled

Dead Planet

Deze week bieden we 20 originele kunstwerken van Norman Gekko aan op Catawiki, inclusief een aantal uit de serie Dead Planet. Dead Planet staat voor een serie werken waaruit een weinig rooskleurig beeld spreekt van menselijke activiteit; het is een serie waarschuwingsborden gemaakt rond het idee van vernietiging en de noodzaak tot ingrijpen.

Norman Gekko is een opkomende hedendaagse kunstenaar die al populair is bij Catawiki-kopers in Europa en de VS, en wiens waarde in de toekomst zeker verder zal stijgen.

____________________

De kunstwerken vind je in onze Norman Gekko-veiling, van 21 december tot 30 december 2018.

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!