Bijzondere kavels van deze week

Keuze van de expert: Jacques Pels selecteert de top-items uit de stripveilingen van deze week

Door Thomas | 21 december 2018

In ’Keuze van de expert' vertelt een van onze experts over zijn of haar favoriete items in de veiling. Deze week selecteert onze stripboeken-expert, Jacques Pels, een aantal bijzondere items voor je.1. Jean-François Charles – “Avatara” - groot olieverfschilderij op canvas

Dit prachtige schilderij is slechts één voorbeeld van de vele mooie tekeningen van Jean-François Charles. In de afgelopen veertig jaar maakte hij samen met zijn vrouw Maryse verschillende stripseries en -albums. Zijn stijl werd sterk beïnvloed door zijn reizen naar de Oriënt. Veel van zijn originele tekeningen en schetsen, en originele pagina‘s, vind je deze week in onze speciale J.F. Charles-archiefveiling. Naast andere werken, vind je originele tekeningen uit zijn debuut ‘Le Bal du Rat Mort’ in 1978 (gepubliceerd in 1980), en ook series zoals ‘Les Pionniers du Nouveau Monde’, ‘Fox’ en ‘India Dreams’. Al deze prachtige werken zijn gesigneerd en komen rechtstreeks uit de archieven van Jean-François Charles!


2. The Amazing Spider-Man #800 - Comic Mint / Mayhew Ultimate Edition

Mike Mayhew is een van de grootste artistieke talenten uit de huidige stripindustrie. In de stripveiling (US comics en originele striptekeningen) van deze week vind je deze prachtige Ultimate Edition-cover, gemaakt door Mike Mayhew voor the Amazing Spider-Man #800. Deze zeldzame, gesigneerde editie telt wereldwijd slechts 300 exemplaren en heeft een CGC-beoordeling van 9,8.


3. Guido Buzzelli - originele tekening "Homo Sapiens" – eerste editie

Guido Buzzelli wordt door velen gezien als de meester van de Italiaanse strips. Hij werd beroemd met zijn apocalyptische visies en kreeg daardoor de bijnaam “Michelangelo van de Monsters”. In de stripveiling (Italiaanse strips en originele striptekeningen) van deze week vind je deze prachtige originele pagina die nooit gepubliceerd is.


4. Walt Disney - Movie book (10 rollen) - Donald & Pluto - hardback - EO - (1939)

Wat Carl Barks en Donald Duck gemeen hebben, is dat ze allebei begonnen met animatie. Barks werkte aanvankelijk bij Disney als “in betweener”. Dat betekende dat hij verantwoordelijk was voor de tekeningen tussen de belangrijkste poses van het karakter in actie, die de illusie van beweging opriepen. In de Disney-veiling van deze week vind je een zeer bijzonder filmboek van Donald en Pluto uit de late jaren 1930. Het dateert uit de tijd dat Barks werkte bij de animatieafdeling. Het boek met tien flipboekrollen en meer dan 2000 tekeningen vormt een volledige korte film. De plaatjes komen tot leven als je het boekje ’flipt‘, wat een interessante inkijk geeft in de magie van animatie.

____________________

Meer ontdekken Stripboeken | Originele animatiekunst | US comics


Deze artikelen vind je misschien ook interessant:Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!