Bijzondere veilingen

Keuze van de expert: Peter Reynaers selecteert de beste oude kunst uit de collectie van de Pax Romana

Door Simone | 21 December 2018

In 'Keuze van de expert' vertelt een van onze interne experts over zijn of haar favoriete objecten in de veiling. Deze week deelt natuurhistorisch expert Peter Reynaers vijf hoogtepunten uit onze Pax Romana collectie , die persoonlijk zijn gescreend door dr. Ivan Bonchev, onze specialist Antiquiteiten en antieke munten. Door de variatie van periodes en culturen, en diverse draagbare sieraden, bestaat deze uit een fantastische selectie van items voor iedereen; voor de beginnende verzamelaar tot aan de professionele historicus.


1. Oude Romeinse bronzen architectenset met kompas & hoekliniaal

De liniaal van deze unieke Romeinse architectenset heeft een inscriptie met de naam van de architect die deze set in zijn bezit had, wat dit voorwerp uiterst interessant en waardevol maakt. Romeinse architectuur was gebaseerd op het Griekse model, maar maakte grote sprongen vooruit door de uitvinding van de boog en de koepel.

2. Oude Romeins-Joodse Golgota Hill terracotta olielamp met inscriptie

Deze Romeins-Joodse olielamp is een prachtig en religieus artefact, dat zowel uniek als aantrekkelijk is. De lamp heeft een opschrift dat verwijst naar Jezus Christus als brenger van licht. Dit prachtige artefact kwam uit een oude Joodse collectie en werd ontdekt in de jaren 60 niet ver van de heuvel van Golgotha waar Jezus werd gekruisigd. Een adembenemend object met een sterke, Bijbelse link dat ooit eigendom was van een zeer toegewijd christen.

3. Oude Romeinse glasset met blauwe fles en kom

Deze geweldige glazen fles en kom zijn zeer fijntjes gemaakt en gedecoreerd, zijn nooit gerestaureerd en de originele korstvormingen zijn bewaard gebleven. De unieke blauwe kleur is adembenemend en de items zijn voorzien van goede herkomstpapieren en een Joodse uitvoervergunning. Decoratieve set, de ideale manier om een stukje geschiedenis en inspiratie naar uw huis of kantoor te brengen.

4. Middeleeuwse ijzeren vier platen helm uit de tijd van de Vikingen op een displaystandaard

Deze stijl helm verscheen in heel West-Europa in de late 9e eeuw en werd de meestgebruikte vorm van hoofdbescherming tot de gesloten helm en grote helm werden geïntroduceerd in de 12e en vroege 13e eeuw. Een mooi exemplaar van een oud pantser dat ooit werd gebruikt door een dappere Vikingkrijger die de stormachtige zee overstak op zoek naar rijkdom en avontuur!

5. Oude Romeinse vergulde zilveren centurionring met een portret op de plaat

Een unieke Romeinse Legionair zegelring van een aanzienlijk formaat – meer dan 50 gram massief zilver. De plaat heeft een afbeelding van de eigenaar van de ring en is elegant verguld met het meeste van de verguldsel nog aanwezig. Deze flinke zegelring werd ooit gedragen door een dappere Romeinse militair met aanzienlijke macht en rijkdom – mogelijk een centurion. Een uniek artefact met een mysterieus en onverklaarbaar karakter dat het gevoel van macht zal overbrengen op de nieuwe eigenaar!

Over Pax Romana

Pax Romana is een galerie voor authentieke voorwerpen uit de neolithische periode tot na de middeleeuwen, waaronder de Egyptische, Chinese, Griekse, Romeinse, Viking, kruisvaarders en meer. De galerie is gevestigd in Londen, in de buurt van het British Museum. Alle kavels kunnen bezichtigd worden in de galerie, adres: 25 Bury Pl, Bloomsbury, Londen.

____________________

Vind deze voorwerpen en meer in onze archeologieveiling van 21 tot 30 december 2018. 

Ontdek meer archeologie | oude kunst | oude juwelen

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!