Bijzondere kavels van deze week

Keuze van de expert: Mark Harrison selecteert de top-items uit de boekenveiling van deze week

Door Thomas | 28 december 2018

In ’Keuze van de expert’ vertelt een van onze experts over zijn of haar favoriete items in de veiling. Deze week selecteert onze boekenexpert, Mark Harrison, enkele bijzondere items uit onze boeken- en cartografieveiling voor je.


1. Fernando Pessoa – 35 Sonnetten - 1918

Fernando Pessoa is een van de belangrijkste Portugese schrijvers van de 20e eeuw. Hij schreef poëzie, literaire kritieken en filosofische werken. Wat opmerkelijk is aan Pessoa, is dat hij 75 verschillende personages (pseudoniemen) gebruikte die ieder hun eigen persoonlijkheid en stijl hadden. Die pseudoniemen gebruikte hij in verschillende contexten. In de boekenveiling (literatuur en geïllustreerd) van deze week, vind je het boek 35 Sonnetten van deze eigenaardige schrijver.

2. Georg Everhard Rumphius – “d'Amboinsche rariteitkamer” - 1741

Rumphius was een Duitse arts en bioloog die van 1652 tot zijn dood werkte voor de Nederlandse Oost-Indische Compagnie (VOC). Hij schreef dit prachtige boek over Ambon in de 17e eeuw op de Molukken. Het boek bevat 60 grote kopergravures met de flora en fauna van dit eiland en de omgeving. Je vindt dit interessante werk en veel andere historische boeken in de boekenveiling (oud en zeldzaam, voor 1800) van deze week.


3. Walker Evans – “American Photographs” - 1938

Evans is bepalend geweest voor de Amerikaanse fotografie in het midden van de 20e eeuw. Hij was de eerste fotograaf met een tentoonstelling in het Museum of Modern Art! Dit mooie exemplaar van American Photographs uit 1938 heeft zijn oorspronkelijke stofomslag. Meer interessante fotografieboeken vind je in onze exclusieve fotoboekenveiling van deze week.


4. J. Linden – “l'Illustration Horticole” - 1877/1886

Deze zeventien originele nummers van dit Franse tuinmagazine zijn een must voor elke verzamelaar van prachtige afbeeldingen. Het tijdschrift bevat 19 prachtige kleurenlitho‘s die J. Linden maakte aan het einde van de 19e eeuw.

____________________ Deze artikelen vind je misschien ook interessant:Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!