Bijzondere kavels van deze week

Keuze van de expert: Jacques Pels selecteert de top-items uit de stripveilingen van deze week

Geschreven door Thomas | 4 januari 2019

In ’Keuze van de expert' vertelt een van onze experts over zijn of haar favoriete items in de veiling. Deze week selecteert onze stripboeken-expert, Jacques Pels, een aantal bijzondere items voor je.

1. Suske en Wiske – Gesigneerde "De Baeke" uitgave – "De Bokkerijders" (Nr. 92/100) - groot formaat luxe hardcover met linnen rug - eerste editie - Nederlands (1987)

In onze toegewijde Vandersteen/Suske en Wiske veiling vind je dit zeldzame album van Suske en Wiske’s “De Bokkerijders”. Deze groot-formaat-editie werd uitgegeven in het formaat waarin de oorspronkelijke stripborden werden gemaakt en er werden slechts 100 exemplaren van deze opmerkelijke editie gedrukt. Het boek is in prachtige staat en is gesigneerd door Willy Vandersteen zelf.


2. Sjors voorzitter van de rebellenclub 1 – “50 Vroolijke vertellingen” - Hardcover – Eerste editie - Nederlands (1936)

Wist je dat het Nederlandse stripboek "Sjors van de Rebellenclub" is afgeleid van de Amerikaanse strip "Perry Winkle & the Rinkeydinks"? Perry's avonturen werden vertaald en gepubliceerd in Nederlandse kranten, en in de jaren 30 werd er een Nederlandse versie gemaakt door Frans Piët. In de Nederlandse stripveiling van deze week vind je een zeldzame eerste editie van het album “Sjors voorzitter van de Rebellenclub - 50 vroolijke vertellingen”.


3. Kuifje - Kuifje in Amerika - gesigneerd door de ambassadeur van de Verenigde Staten - historische tekst - Herdruk - Engels (1994)

Deze Engelse versie van Kuifje in Amerika bevat een aantekening en de handtekening van de Amerikaanse ambassadeur van destijds; Alab J. Blinken. In deze aantekening schreef hij het volgende: "Ik hoop dat dit exemplaar van Kuifje in Amerika zal dienen als een herinnering aan de sterke vriendschap tussen België en de Verenigde Staten. Ik hoop ook dat het zal dienen om u eraan te herinneren dat kwaliteitsproducten, of het nu tekeningen uit België zijn of auto's gemaakt in de Verenigde Staten, een blijvende indruk achterlaten." Je vindt dit interessante stripboek in bijna nieuwstaat deze week in de Hergé/Kuifje veiling.


4. Astérix – “Le Viaduc à Fromages” - C - TL - Franstalig (1990)

Astérix is waarschijnlijk een van de belangrijkste series in de Franse stripgeschiedenis, met wereldwijd meer dan 350 miljoen verkochte albums. Vanwege zijn populariteit hebben vele bedrijven de Gallische held in reclamecampagnes gebruikt. Deze week staat dit zeldzame album in de Franse stripveiling dat in 1990 in een oplage van slechts 2000 exemplaren is gedrukt voor een snelwegbedrijf. Dit album is een waar collector's item!

____________________

Ontdek meer Stripboeken | Originele animatiekunst | US comics 


Deze artikelen vind je misschien ook interessant:
Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!