Tips veilingmeesters

Tips van de expert: Anthony Chrisp vertelt ons in welke streetart-kunstenaars je het beste kunt investeren (naast Banksy)

Door Simone | 3 januari 2019

In Tips van de expert overhandigen we de metaforische pen aan een van onze experts. Deze week zet Anthony Chrisp enkele streetart-kunstenaars op een rij die interessant zijn om in te investeren. Het werk van Banksy is natuurlijk indrukwekkend en zeker een goede investering, maar waarschijnlijk heeft zelfs je oma wel eens van hem gehoord. De volgende vier kunstenaars kent ze vast nog niet.Mr Brainwash

Streetart balanceert op de grens van kunst en vandalisme; er hangt daarom vaak een sfeer van geheimzinnigheid omheen. Misschien geldt dat nog wel het meest als het gaat om de Franse kunstenaar Mr Brainwash. Of je nu van zijn werk houdt of niet, een slimme investering is het zeker. In minder dan tien jaar groeide hij uit tot wereldwijd icoon. Zijn moderne kunst en excentrieke gedrag lijken zijn fans en criticasters zowel te amuseren als te ergeren.

JonOne

JonOne is geboren in Harlem, New York, waar de wieg van de graffitikunst stond. Doordat hij opgroeide in Harlem, kwam hij al op jonge leeftijd in aanraking met graffiti, van tags (handtekeningen) tot werken op metrowagons en muren in de stad. Uit de energie van de stad haalde hij zijn inspiratie om te schilderen. De tijd van het taggen is voor hem voorbij, maar zijn streetart verwijst er nog steeds naar.

Shepard Fairey (OBEY)

Shepard Fairey lanceerde in 1989 een sticker- en postercampagne onder de noemer ‘Andre the Giant has a Posse’. In de loop van de jaren vond deze afbeelding zijn weg naar muren, mode en museums. In 2008 leerde de wereld OBEY kennen toen hij de poster ‘Hope’ ontwierp voor de succesvolle verkiezingscampagne van Barack Obama. 

SEEN (Richard Mirando)

Richard Mirando, ook wel SEEN genoemd, is een levend icoon van de graffitikunst. Zijn werk is te vinden in de graffitibijbel ‘Subway Art’ van Martha Cooper en Henry Chalfant. Het speelt ook een rol in de iconische documentaire Style Wars, over de opkomst van graffiti in de New Yorkse metro in de late jaren 1970 en vroege jaren 1980.

____________________

Werken van deze kunstenaars en meer vind je in onze wekelijkse streetart-veilingen.

Meer ontdekken Streetart | Moderne kunst | Hedendaagse kunst

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!