Bijzondere kavels van deze week

Keuze van de expert: Mark Harrison selecteert de top-items uit de boekenveiling van deze week

Door Thomas | 11 januari 2019

In ’Keuze van de expert’ vertelt een van onze experts over zijn of haar favoriete items in de veiling. Deze week selecteert onze boekenexpert, Mark Harrison, enkele bijzondere items uit onze boeken- en cartografieveiling voor je.

1. Engelbert Kaempfer – “De Beschryving van Japan” - 1729 


In de boekenveiling (oud en zeldzaam) van deze week vind je deze eerste editie van “De Beschryving van Japan”. Dit Nederlandse boek uit de vroege 18e eeuw gaat over Japan. Het beschrijft de geografie, flora en fauna, taal en andere aspecten van de Japanse cultuur. Dit boek heeft een prachtige illustratie op de cover en 48 andere gravures.


2. Karr, Delord, Foelix / Grandville – “Les Fleurs animées” - 1867


Dit prachtige Franse boek telt 50 indrukwekkende met de hand ingekleurde platen en twee met de hand ingekleurde titelpagina‘s. Op elke plaat zie je Grandvilles opmerkelijke, vermenselijkte bloemen. Deze levendige en kleurrijke editie is gewild, aangezien de platen van betere kwaliteit zijn dan die in eerdere versies. Je vindt dit boek in de boekenveiling (Franse literatuur en geïllustreerd) van deze week.


3. Hippolyte Arnoux & Zangaki – “Egypte et Canal de Suez” - album met originele foto‘s - (circa 1880)


Dit boek bevat een collectie van 22 foto's, die samen een profiel vormen van het Suezkanaal. Enkele onderwerpen op deze foto's zijn buurten in Port Saïd, piramides en sfinxen, en ook portretten van gesluierde Arabische vrouwen, kooplieden en kamelendrijvers. Zangaki signeerde 18 van deze foto's. Je vindt dit interessante boek in onze boekenveiling (geschiedenis en geografie) van deze week.

____________________  

Meer ontdekken Boeken | Manuscripten | HandtekeningenDeze artikelen vind je misschien ook interessant:


Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!