Gidsen en advies

In de spotlights: de originele kunst van Iván Rubio

Door Simone | 10 januari 2019

Voor onze veilingen zijn we altijd op zoek naar artistiek talent. Daarom zijn we blij dat straatkunstenaar Iván Rubio ervoor kiest zijn werk via Catawiki te verkopen. We spraken met hem over zijn jeugd, inspiratie en filosofie.

Wie is Iván Rubio?

Iván Rubio komt uit Alicante in Spanje. Zijn werk is vaak een mix van vrolijke popcultuur en de durf van de streetart-scene. Zo combineert hij bijvoorbeeld traditionele onderwerpen zoals het Melkmeisje of het Meisje met de parel in hedendaagse popart. Ivan begon al heel jong met schilderen en maakte ook al jong naam. Hij vertelt ons dat de schooldirecteur een van zijn eerste fans was. Hij hing Ivans werk zelfs op in zijn kantoor.

Iván Rubio (Cross Magri) - La perla pop

Inspiratie

Kunstenaars zoals Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Basquiat y Mel Ramos en Keith Haring hebben Ivan geïnspireerd zijn eigen stijl te cultiveren in de loop van de jaren. De manier waarop hij met licht werkt, heeft hij echter te danken aan Dalí en Sorolla, zegt hij. Hij houdt van klassieke kunst zoals de werken van Miguel Ángel, Velázquez, Goya, Murillo, Rembrandt en Johannes Vermeer, maar was ook altijd al een liefhebber van streetart. Daar focust hij zich nu vooral op. Hij gaat geregeld naar musea om inspiratie op te doen. Zijn favoriete musea zijn Thyssen, El Prado en El Reina Sofia, en hij beveelt de werken van Warhol in het bijzonder aan. Zijn levensfilosofie is om altijd het goede en positieve in het leven te zoeken. Hij vermijdt drama en houdt van de zee en zon, een mindset die terug te zien is in zijn werk.

Ivan Rubio (Cross Magri) - Furious

Toekomstplannen

Als onafhankelijke kunstenaar gebruikt Ivan momenteel Catawiki. Verkopen op Catawiki heeft hem meer vertrouwen en kansen gegeven als kunstenaar. Toen we hem naar zijn toekomstplannen vroegen, vertelde hij ons dat hij verder wilt groeien als kunstenaar, zijn techniek elke dag wilt verbeteren en zichtbaarder wilt worden.

____________________

Zijn kunstwerken vind je in onze Ivan Rubio-veiling, van 11 tot 19 januari 2019.

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki word je elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld je vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!