Koop en verkoop speciale objecten in onze veilingen
Alle veilingen

Openingstijden klantenservice

Of bel het internationale nummer +31 85 8881 501. Voor het internationale telefoonnummer gelden de tarieven van uw telecom provider.

U vindt een antwoord op veelgestelde vragen op Help

Interviews

Ook de Sint veilt gewoon via Catawiki

Deze week hebben we een hele speciale boot in de veiling, namelijk Pakjesboot nummer 13 van Sinterklaas die in 1993 werd ingezet tijdens de landelijke Sinterklaasintocht. Gelukkig heeft Sinterklaas meerdere boten in zijn vloot en is de komst van de Sint en zijn Pieten niet in gevaar. Neem snel een kijkje, want wie weet ligt er nog een vergeten pakje in het ruim…

Pakjesboot 13 is de reserveboot van Sinterklaas en werd in 1993 voor het eerst ingezet tijdens de nationale intocht in Ravenstein (Brabant) toen Pakjesboot 12, die normaal wordt gebruikt, met zijn lange stoompijp niet onder de spoorbrug door kon. Het gaat om een bijzondere veiling dus! ''Pakjesboot 13 heet officieel 'Succes' en werd gebouwd in 1897. Daarmee is de boot het oudste stoompassagierschip van Nederland''. Wie het stoomschip zou willen kopen zal overigens wel diep in de buidel moeten tasten. De verwachte opbrengst ligt op ruim 1 miljoen euro.  

Pakjesboot 13 tijdens de Sinterklaasintocht (1993).

Van de sloop naar pakjesboot
Door de komst van modernere schepen kwam het stoomschip 'Succes' na jarenlange trouwe dienst in 1970 terecht op de sloop. Daar lag het maar liefst 15 jaar te wachten tot ze werd gered. Na een restauratie van ruim 9 jaar werd de 'Succes' weer tot leven gebracht. Doordat het één van de mooiste en grootste stoomschepen van Nederland is kwam de boot ook meteen in beeld als Sinterklaasboot. Naast de landelijke Sinterklaasintocht werd de boot bijvoorbeeld ook gebruikt tijdens de serie 'De club van Sinterklaas' en de romantische sinterklaasfilm 'Pak van mijn hart'. 

De veiling is inmiddels van start en sluit dinsdag 15 november 2016. Bekijk de veiling via:  www.catawiki.nl/stoomboot

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde veilingmeesters worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel